Vakbonden en Covestro op ramkoers

Het tweede cao-overleg tussen Covestro en de vakbonden zijn op niets uitgelopen. De werkgever wijst vrijwel alle voorstellen van de bonden af en wil ook niet bewegen. Daarom heeft doorpraten voorlopig geen zin en hebben we het derde cao-overleg op 2 juli opgeschort.

In de bijlage vinden jullie de gezamenlijke nieuwsbrief van de vakbonden over de huidige situatie met alle informatie.

Digitale bijeenkomsten
Op dinsdag 2 juli aanstaande zullen de gezamenlijke bonden twee digitale Teams-bijeenkomsten houden om jullie bij te praten en om vragen te beantwoorden:
De eerste is om 12.00 uur.
De tweede is om 15.30 uur.

Je ontvangt binnenkort de linken voor deze digitale Teams-bijeenkomsten.

En nu?
Hoe nu verder? Wat vinden jullie van de voorstellen van jullie werkgever? Wat zijn de Covestro-arbeidsvoorwaarden je waard en welke offers ben je bereid te brengen voor het behoud van deze arbeidsvoorwaarden? Daarover willen we dus met je in gesprek op 2 juli.

Werf leden
De moeizame onderhandelingen, die we hebben gevoerd met Covestro, geven weer aan hoe belangrijk het is om een grote, sterke achterban te hebben. Hierdoor kunnen we een stevige vuist maken bij onderhandelingen. Ik roep je daarom op om met je collega's, die niet georganiseerd zijn, in gesprek te gaan. Wijs ze op het belang van een lidmaatschap van de vakbond en roep ze op om lid te worden. Want samen staan we sterk!

Heb je nog op- of aanmerkingen? Laat het dan horen. Dat kan via de mail of via jouw cao-pagina.

Mede namens kaderlid Frederike van der Vegt.

Ed Leunissen
bestuurder 
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnv.nl

Downloads