De derde onderhandelingsronde cao Covestro Nederland

De onderhandelingen voor de eerste eigen Covestro Nederland cao zijn nog volop bezig. Vorige week hebben we de derde onderhandelingsronde gehad.

Tijdens deze onderhandelingsronde zijn we wat dieper ingegaan op de volgende onderwerpen:
  • Werkdruk;
  • Duurzame Inzetbaarheid;
  • Flexwerkers;
  • Mantelzorg / rouwverlof;
  • Collectieve Verzekeringen;
  • 5 mei als jaarlijks terugkerende Feestdag;
  • De hoogte van de werkgeversbijdrage.
Daarnaast is het voorstel nieuw beloningssysteem, de invoering van nieuwe salarisschalen VS1.1 tot VS3 ter vervanging van de salarisschalen C41-C44 en de reiskostenvergoeding besproken. Omdat het nog om onderhandelingen gaat, kunnen we niet dieper ingaan op de inhoud.

COR

Naast de besprekingen aan de cao-tafel zijn er ook onderwerpen, waaronder het nieuwe belonings- en waarderingssysteem, waar de COR wat van moet vinden. Daarom hebben vakbonden en COR de samenwerking opgezocht om zodoende de onderwerpen op de juiste manier aan te kunnen vliegen.

Reactie op onze voorstellen

Na drie overlegrondes is duidelijker geworden op welke punten Covestro en de vakbonden elkaar kunnen vinden of misschien helemaal niet. We komen als partijen wel dichter bij elkaar. Maar we zijn er nog niet. De onderhandelingen zijn in ieder geval constructief en dat is positief.

Verwachtingen voor het volgende overleg

Tijdens het volgende overleg verwachten we wat concretere stappen te kunnen zetten naar aanleiding van de antwoorden op de verdiepende vragen die wij als vakbonden hebben gesteld en de verdere inhoudelijke besprekingen tussen werkgever en de COR.

De volgende ronde van de onderhandelingen zal op maandag 11 april plaatsvinden. We houden je op de hoogte.

Vragen of opmerkingen?

Neem gerust contact met ons op.
Mede namens de onderhandelingsdelegatieleden Joeri Bruurmijn en Frederike van der Vegt van CNV Vakmensen Covestro Nederland.
Ed Leunissen, bestuurder
E. e.leunissen@cnvvakmensen.nl
M. 06-29023284