Resultaat cao Codi bereikt

Het cao-overleg tussen CNV en Codi heeft geleid tot een resultaat waarover je hieronder meer kunt lezen. Ook kun je je stem uitbrengen.

De looptijd van de cao

De cao is afgelopen op 1 september 2024. De nieuwe cao kent een looptijd vanaf 1 september 2024 tot en met 31 augustus 2026; een periode van 2 jaar dus. Dat geeft rust; je weet waar je aan toe bent.

Loon

  • per 1 januari 2025 krijg je een structurele loonsverhoging van 2,5% van je salaris;
  • per 1 juli 2025 wordt je loon met €100 bruto verhoogd (structureel; naar rato van de omvang je dienstverband). Dit komt voor de operators en de medewerkers in de logistiek neer op een loonsverhoging van ongeveer 3,1%;
  • per 1 juli 2026 krijg je een structurele loonsverhoging van 1%.

Volgens Codi is er geen enkele ruimte om dit jaar nog iets anders te doen op het gebied van de loonsverhoging dan al gebeurd is. 
We zijn blij met de loonsverhoging in 2025. In totaal krijg je er dan, afhankelijk van je loon, zo'n 5,6% bij. Dat is een mooie verhoging die fors hoger is dan de verwachte inflatie. We hebben er voor gekozen dat het zwaartepunt van de loonsverhoging zoveel mogelijk aan het begin van de cao-periode is.
We weten nog niet wat de verwachting is voor 2026, maar omdat de cao niet tot 31 december 2026 is afgesproken (wat Codi wel wilde) maar tot 1 september, kunnen we dan nog afspraken maken over een eventuele extra verbetering in 2026.
In totaal krijg je er tijdens deze cao-periode dus ongeveer 6,7% bij; misschien meer, misschien minder. Kijk daarvoor naar je loonstrook.
Daarnaast heeft Codi ons laten weten dat er op basis van de afspraak over de winstdelingsregeling in het voorjaar van 2025 zéker 1% maar wellicht 2% uitgekeerd kan gaan worden.
Al met al heb je zicht op een mooie inkomensverbetering in 2025.

Pensioen

We hebben laten weten dat jullie teleurgesteld zijn in het feit dat Be Frank nooit langs is geweest voor de bij aanvang toegezegde pensioenvoorlichting. Daar is Codi het mee eens en dit wordt op korte termijn geregeld. Ga daar dan dus ook naar toe en stel je vragen en laat je voorlichten. Verder hebben we afgesproken dat Codi en CNV met elkaar in gesprek gaan over de pensioenregeling met als doen om vóór 1 september 2025 overeenstemming te hebben over de invulling van de pensioenregeling in het kader van de nieuwe wetgeving. Dit is een mooie afspraak.

Gevaarlijk werk

Codi stelt 'je werkt veilig of je werkt niet'. Daar zijn wij het van harte mee eens. Loop je ergens tegenaan of maak je je zorgen, maak dan gebruik van de bestaande procedures. Het MT kan daar dan mee aan de slag.

Overige voorstellen

Alle andere voorstellen van zowel Codi als CNV zijn komen te vervallen.

Stemmen

We vragen de leden van CNV om nu hun stem uit te brengen. CNV-leden krijgen separaat de link toegestuurd om te stemmen. Breng je stem uiterlijk 12 september, 12 uur uit.
Met jouw collega's staan we sterker. Nodig ze uit en laat ze meeprofiteren van onze voordelen. Bij ieder nieuw lid krijg jij een cadeaubon van € 20. Voor meer informatie, ga naar Met jouw collega's staan we sterker. Nodig ze uit! | CNV

Mede namens de onderhandelingsdelegatie CNV,
Aletta Bulsink en Willem Rensen
M 06 2047 1888
a.bulsink@cnv.nl