Cao-overleg Codi start op 1 juli

De cao van Codi loopt af op 1 september. Overleg over de nieuwe cao begint a.s. maandag. CNV heeft op basis van jullie reacties en het arbeidsvoorwaardenbeleid van de bond een voorstellenbrief opgesteld.

Voorstellen in hoofdlijnen

Door de enorme inflatie in 2022, die aanhield in 2023, hebben medewerkers een achterstand opgelopen. Wij willen een loonsverhoging waarmee het koopkrachtverlies wordt gecompenseerd. 
Er is een nieuwe wet m.b.t. de pensioenen. Wij willen met Codi in gesprek over de pensioenregeling. Met de huidige regeling zijn wij niet gelukkig, omdat die alle risico's bij de werknemer legt. We hebben vorig najaar al aan Codi voorgesteld om aan te sluiten bij een groot pensioenfonds. Het voordeel is dat veel, zo niet alles, dan al geregeld is en dat een pensioen bij een dergelijk fonds veel meer solidariteit heeft.
We doen een voorstel voor een fietsplanregeling. Er zijn nog steeds fiscale mogelijkheden waardoor werknemers op een voordelige manier een fiets kunnen aanschaffen. Dat is goed voor de gezondheid en het klimaat.
Als je werkt in gevaarlijke omstandigheden dan moet je daarvoor een toeslag ontvangen; wij doen daarom een concreet voorstel voor een toeslag voor de medewerkers van de mengerij.
Fiscaal is er nog ruimte om iets te doen aan de kilometervergoeding voor het woonwerkverkeer. We stellen dan ook voor om de kilometervergoeding te verhogen naar 23 cent per kilometer.
In 2025 is 5 mei een nationale feestdag. Daardoor is dit voor iedereen een vrije dag. Elke 5 jaar is 5 mei op basis van de wet een vrije dag. CNV wil in alle cao's afspreken dat 5 mei jaarlijks een vrije dag is.

Over het cao-overleg

Op 1 juli a.s. voeren wij voor het eerst overleg met Codi. Daarna zullen we je uiteraard weer informeren. 
We hopen dat we net als andere jaren snel tot zaken kunnen komen, maar dat hangt er natuurlijk ook vanaf of Codi bereid is om op onze voorstellen in te gaan.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl
Samen staan we sterker!

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Codi in.

Onderhandelingsdelegatie CNV
Aletta Bulsink en Willem Rensen
M: 06 204 71 888
E: a.bulsink@cnv.nl


Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error