Reminder ledenraadpleging vandaag voor de cao Icopal

Reminder ledenvergaderingen vanmiddag om 12.45 uur, 14.15 uur en 16.00 uur. Laat je stem horen over de punten die je belangrijk vindt voor de komende cao bij Icopal.

Vandaag zien we jullie graag op de ledenvergaderingen vanmiddag, aanmelden kan nog steeds bij Klaas Banga. Daar bespreken we ook het volgende zeer belangrijke nieuws.

Jullie werkgever heeft meermalen aangegeven tot 1 cao te willen komen, voor Icopal en Monier. Jullie hebben je eigen cao, en bij Monier geldt de beton cao. Dat tot 1 cao komen heeft ook te maken met de verdere eenwording van Icopal en Monier, niet alleen juridisch maar ook organisatorisch 1 bedrijf. Dat heeft vervolgens een productietak en een sales tak.

Hat afgelopen half jaar was hierover onregelmatig contact tussen vakbonden en werkgever, op 7 april voor het laatst. Toen bleek echter wel dat werkgever een concrete streefdatum heeft om tot 1 cao voor Icopal en Monier samen te komen, namelijk 1 januari 2023. Als deze datum inderdaad gehaald wordt, hebben we een cao-afspraak bij Icopal nodig van 1 april 2022 tot in elk geval 1 januari 2023. En zullen we moeten realiseren dat jullie Icopal arbeidsvoorwaarden goed overgaan naar zo’n nieuwe cao Monier-Icopal. Een hele uitdaging.

Uiteraard geldt voor alle onderhandelingsresultaten, een cao vanaf 1 april voor Icopal en een cao voor Icopal en Menier samen vanaf eventueel 1 januari 2023, dat deze altijd ter stemming aan de leden voorgelegd worden.

Graag tot vanmiddag!

Vriendelijke groet, 

Hank Oomkes
Bestuurder CNV Vakmensen

M: 06-51 60 20 57
E: h.oomkes@cnvvakmensen.nl