Cao en Sociaal Plan Aspen en BioChem

Hieronder volgt een update over de cao en het sociaal plan.

Loonsystematiek

Woensdag 10 juli jl. hebben cao partijen wederom onderhandelingen gevoerd over de cao en een sociaal plan. Bij de opening van het overleg hebben de gezamenlijke vakbonden gereageerd op de door werkgever voorgestelde loonsystematiek en loonontwikkeling. Vakbonden zijn absoluut geen voorstander van deze voorgestelde loonsystematiek. Ook het hieraan gekoppelde variabele loonvoorstel is onder de maat.

Andere thema’s

Na beraad aan werkgeverszijde wordt er een integrale reactie gelegen op de primaire en secondaire thema’s. Voor CNV geldt dat de reactie van werkgever op de secondaire thema’s niet veel is gewijzigd en de meeste voorstellen worden afgewezen. Denk hierbij aan een jaarlijkse feestdag op 5 mei, een bijdrage van de werkgever in de stijgende ziektekosten, de invoering van de 80-85-90 regeling voor de gehele populatie en een duurzame inzetbaarheidsdag. Voorstellen die ook het voorgaande jaar al zijn afgewezen. Op deze wijze gaat Aspen/ BioChem uit de pas lopen met de trend in cao-land.

Loonbod

Werkgever heeft tevens een gewijzigd/verbeterd loonbod gedaan bestaande uit 3% per 1 juli 2024 plus 1% performance. Hoewel dit een positieve beweging is ten opzichte van het eerste voorstel staat dit nog ver af van het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV en het gedane cao-voorstel van 7%. Cao-partijen hebben vervolgens, voor de eerste keer inhoudelijk de teksten van het sociaal plan 2020-2022 doorgenomen.

Verder op 19 en 22 augustus

De onderhandelingen zullen op 19 en 22 augustus aanstaande worden vervolgd. Op 27 augustus zal CNV een tweetal ledenvergaderingen organiseren om de stand van zaken met haar leden te bespreken. Noteer deze datum alvast in jouw agenda!

De cao online

Op de cao-pagina van Aspen/Biochem kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar de cao-pagina: Cao Aspen Oss | CNV

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar www.cnvvakmensen.nl/werf-een-lid/

Mede namens Erik ter Voert en Patty IJzermans, CNV-onderhandelingsdelegatieleden,
Arjan Huizinga, bestuurder CNV
M 06 5160 2032
a.huizinga@cnv.nl