Vierde cao-onderhandelingsronde Basell op 5 juni 2024

Op 13 en 16 mei 2024 zijn er opnieuw onderhandelingen gevoerd over jullie cao. Dit heeft geresulteerd in het feit dat jullie werkgever een loonbod heeft gedaan en we enige stappen hebben gemaakt op secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar we zijn er nog zeker nog niet! In deze nieuwsbrief lees je daar meer over.

Tweede ronde cao-onderhandelingen

Op 24 april 2024 hebben we twee ledenbijeenkomsten gehouden waarin we de voorstellen die door Basell zijn gedaan met jullie hebben besproken. Een aantal van de voorstellen waren door jullie akkoord bevonden en een aantal voorstellen niet, tenzij er verbeteringen aangebracht zouden worden en op bepaalde punten regelingen niet samengevoegd worden. 

Op maandag 13 mei 2024 hebben wij duidelijk aan Basell jullie standpunten uit de ledenvergadering kenbaar gemaakt. Daarnaast hebben wij Basell gevraagd om een totale inhoudelijke reactie te geven op onze voorstellenbrieven. Vervolgens hebben we een discussie gevoerd, waarbij we hebben gevraagd naar een concrete loonsverhoging om het geheel aan arbeidsvoorwaarden te kunnen beoordelen. Basell heeft op 14 mei 2024 een integrale schriftelijke reactie gegeven met daarin een loonbod. Het voorstel tot loonsverhoging per 1 april 2024 is 4,25% en een eenmalige uitkering van 750 euro. 

Derde ronde cao-onderhandelingen

Op donderdag 16 mei 2024 zijn we verder gegaan met onderhandelen. Tijdens deze derde onderhandelingsronde hebben we als vakbonden aangegeven dat de gedane voorstellen onvoldoende zijn en we weinig voorstellen vanuit de vakbonden terugzien om tot een resultaat te komen. Ook hebben we aangegeven dat we een structurele loonsverhoging willen afspreken en geen eenmalige uitkering. 

Hoe nu verder?

Op een aantal punten zijn we ver gevorderd, maar op bepaalde voor jullie belangrijke punten op primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden liggen we nog steeds uit elkaar. Er zullen verdere stappen gemaakt moeten worden om te komen tot een cao. 

Vierde ronde cao-onderhandelingen

Op 5 juni a.s. staat een nieuwe cao-onderhandelingsronde gepland. We hopen dat we dan dichter bij elkaar kunnen komen. 

We houden jullie op de hoogte, ook kun je op onze cao pagina de nieuwsberichten teruglezen.

Mede namens de kaderleden,

Denise, Joeri en Gerard (FNV)
Jack en Ad (CNV)

en

Jelmer Hoogland (bestuurder CNV)
Elsa van der Kaats (bestuurder FNV)