Resultaat bereikt cao en sociaal plan Aspen & BioChem

Op 20 augustus en 22 augustus is er weer onderhandeld over de cao en het sociaal plan met de intentie om er deze week ook uit te komen. CNV heeft vanaf het begin van de onderhandelingen ingezet op het gelijktijdig bereiken van een resultaat voor de cao als ook voor het sociaal plan. In de loop van donderdagmiddag 22 augustus is dit dan ook gelukt!

Maximaal resultaat

Gelet op de omstandigheden waarin Aspen/ BioChem zich bevinden zijn -volgens CNV- dit de meest maximale resultaten die bereikt hadden kunnen worden.  Zowel voor de medewerkers waarvan in het kader van de reorganisatie afscheid genomen zal gaan worden als voor de medewerkers die bij Aspen/ BioChem blijven werken ligt er een net resultaat. Zo is er een loonsverbetering overeengekomen van 4% per 1 juli 2024, een Generatiepactregeling voor alle medewerkers vanaf 60 jaar (niet werkzaam in de 5-ploegendienst) en is de beëindigingsvergoeding op het niveau gebleven van het vorige sociaal plan.
Let op: bovenop de 4% structurele loonontwikkeling in de cao past de werkgever eenzijdig nog een individuele loonsverhoging toe van gemiddeld 0,5 %. Deze loonontwikkeling maakt GEEN onderdeel uit van de cao-onderhandelingen! Voor de verdere inhoud van beide resultaten verwijs ik naar de bijlagen bij deze nieuwsbrief.

Ledenbijeenkomsten 27 augustus: uitleg

Al eerder hebben de leden van CNV een uitnodiging ontvangen voor een tweetal informatiebijeenkomsten die gepland zijn op aanstaande dinsdag 27 augustus. In deze uitnodiging was nog niet duidelijk of er dan al sprake zou zijn van resultaten. Dat is dus nu wel het geval.
Tijdens deze twee bijeenkomsten zal de CNV-cao delegatie uitleg geven over het proces, de inhoud en de resultaten en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Deelname aan deze bijeenkomsten is van groot belang om daarna een goede weging te kunnen maken bij het uitbrengen van jouw stem!

Stemmen

Deze twee bijeenkomsten zijn NIET bedoeld om te stemmen over beide resultaten. De stemming hierover vindt digitaal plaats en hiervoor ontvangen de leden separaat 2 uitnodigingen: 1 om te stemmen over de cao en 1 om te stemmen over het sociaal plan. Stemmen kan tot en met 29 augustus 2024.
Ledenontwikkeling
Steeds meer collega’s van jou bij Aspen en Biochem hebben de weg gevonden naar een lidmaatschap van CNV en onderschrijven het belang van collectiviteit. Dit lidmaatschap wordt momenteel onder meer beloond met een mooi stevige en duurzame koffiebeker die wordt uitgereikt door één van onze CNV-kaderleden. Met name bij BioChem is het belangrijk een ledengroei te realiseren omdat niet is uit te sluiten dat deze onderneming op termijn wel eens een eigen cao zou kunnen krijgen.
Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega lid maken. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Met jouw collega's staan we sterker. Nodig ze uit! | CNV

CNV-kadergroep

Op dit moment functioneert er een goede CNV-kadergroep bestaande uit leden werkzaam bij Aspen en leden werkzaam bij BioChem. Deze kadergroep is mede het klankbord voor de CNV-bestuurder maar verricht ook allerlei werkzaamheden in verschillende Werkgroepen die -namens cao-partijen- voorbereidende werkzaamheden verrichten op thema’s zoals pensioen, modernisering cao etc.
Heb jij interesse om hierbij betrokken te zijn, je expertise in te brengen of mee te denken over structurele verbeteringen van arbeidsvoorwaarden meld je dan bij mij aan. De bijeenkomsten vinden overwegend tijdens werktijd plaats.

Je cao online

Op de cao-pagina van Aspen en Biochem kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel vragen en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over het cao-traject. Ga ofwel naar de cao-pagina Cao Aspen Oss | CNV of naar de cao-pagina Cao BioChem Oss CNV

Mede namens Erik ter Voert en Patty IJzermans,
(leden van de CNV-onderhandelingsdelegatie)

Arjan Huizinga, bestuurder CNV
06 5160 2032 / a.huizinga@cnv.nl

Downloads