Cao-overleg Aspen/Biochem verplaatst naar 6 juni

Woensdag 8 mei 2024 stond, zoals bij jullie bekend, het tweede cao- overleg op de planning. Nadat CNV en de collega-vakorganisatie FNV hun voorstellen hadden toegelicht bij het eerste overleg, zou nu het onderhandelen gaan beginnen. Jullie werkgevers zouden reageren op onze voorstellen, en een toelichting geven op hun eigen voorstellen.

Project Horizon

Op 16 mei 2024 zal echter een belangrijke Townhall bij Aspen Oss B.V. plaatsvinden. Dit in het kader van het Project Horizon en de te verwachten gevolgen ervan voor de organisatie. Om die reden hebben jullie werkgevers ervoor gekozen om de vakbonden bij te praten over de meest recente ontwikkelingen bij beide bedrijven. Vanzelfsprekend hebben wij ook vragen kunnen stellen alsmede onze visie over het traject na 16 mei. Ook hebben wij stil gestaan bij de situatie en de verwachtingen bij BioChem Oss B.V.

Volgend overleg 6 juni

Door het bovenstaande heeft er dus geen cao-overleg plaatsgevonden. CNV vindt het van essentieel belang dat, naast de ontwikkelingen in het kader van Horizon, ook snel verder onderhandeld gaat worden over een nieuwe cao. Het volgende geplande cao-overleg zal plaatsvinden op donderdag 6 juni a.s. Samen met jullie werkgevers zijn wij aan het kijken of wij nog een datum voor die tijd kunnen vinden, ergens in mei. Dit omdat wij niet al te lange tijd willen wachten totdat het “echte werk” begint.
Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van het cao-traject. En ook zal ik jullie informeren zodra er iets meer bekend is over de mogelijke gevolgen van Horizon.
Er zijn nog veel onduidelijkheden wat dat betreft, maar een ding staat vast. De komende weken en maanden zullen uitermate spannend worden. Zeker aan de cao-tafel. En mogelijk in het kader van Horizon. Zoals altijd zal CNV voor jullie belangen blijven opkomen. Bij voorkeur in een open en constructieve dialoog met jullie werkgevers.

Je cao online

Op de cao-pagina van Aspen/Biochem kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina: Cao Aspen Oss | CNV

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar www.cnv.nl/werf-een-lid/ 

Mede namens Erik ter Voert en Patty IJzerman (CNV-onderhandelingsdelegatie leden),

Arjan Huizinga, bestuurder CNV
06 5160 2032
a.huizinga@cnv.nl