Cao-onderhandelingen Aspen gestart

Op woensdag 5 april jl. is gestart met de cao-onderhandelingen voor een gewijzigde cao vanaf 1 juli 2023.

Uitwisselen standpunten cao-voorstellen

De werkgever had al eerder kennis genomen van de cao-voorstellenbrief van CNV Vakmensen en gaf een eerste selectieve reactie op een aantal ingediende cao-voorstellen. Hiermee is een begin gemaakt met het uitwisselen van standpunten ten aanzien van de cao-voorstellenbrieven.

Omdat in de cao-voorstellenbrieven veel aandacht is gevraagd voor ontziemaatregelen (duurzame inzetbaarheid) heeft de werkgever een presentatie gegeven over alle activiteiten die momenteel geboden worden in het kader van duurzame inzetbaarheid.

Tot slot hebben cao-partijen van gedachten gewisseld over de mogelijke consequenties van de Wet Toekomst Pensioenen.

Op 8 mei vindt een tweede inhoudelijk overleg plaats over de cao. In de bijlage tref je de cao voorstellenbrief aan.

CNV-kadergroep

Er is een eerste aanzet gegeven om te komen tot een CNV-kadergroep. Op dit moment nemen Eric ter Voert, Thomas Doornbos en André Vervenne al deel aan deze kadergroep. Deze kadergroep zal periodiek bijeenkomen om werkgeversvoorstellen in een eerste termijn te bestuderen en te beoordelen. Uiteraard blijft het democratisch recht bij alle leden op het moment dat er keuzes gemaakt moeten worden of als gestemd dient te worden. Heb jij ook interesse om deel te nemen laat dit mij dan even weten via a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Je cao online

Op de cao-pagina van Aspen Oss kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet-georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen en maak je collega lid.       

Mede namens CNV-onderhandelingsdelegatielid Eric ter Voert,

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 32
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

 

 

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error