Aspen/Biochem update cao- onderhandelingen/ sociaal plan

Donderdag 6 juni jl. hebben cao partijen Aspen/BioChem voor de tweede keer onderhandelingen gevoerd over de te wijzigen arbeidsvoorwaarden en het sociaal plan.

Zoals was afgesproken tijdens het overleg op 23 mei waren de vakbonden aan zet om te reageren op het integrale bod van jullie werkgever.

Cao

De integrale reactie van CNV was als volgt:

  • Leden van CNV zijn ernstig teleurgesteld in het voorstel van de werkgever;
  • Leden herkennen (onderschrijven) het marktconforme beleid van werkgever niet;
  • Leden vinden dat er geen evenwichtig voorstel ligt tussen primaire en secondaire arbeidsvoorwaarden en tussen groepen/functie onderling;
  • Leden vinden dat er op één en hetzelfde moment overeenstemming bereikt dient te worden over de te wijzigen arbeidsvoorwaarden alsmede over het sociaal plan;
  • Leden onderschrijven de noodzaak om te komen tot gewijzigd beleid maar verklaren dat niet op basis van winstcijfers en verhoging van dividend voor de aandeelhouders;
  • Leden zijn van mening dat “Global” gezien in Nederland de meeste rendementen worden gehaald;
  • Leden zijn van mening dat er geen sprake is van een noodlijdende onderneming;
  • Leden merken niets van de houding van de werkgever die in de evaluatie over het vorige cao-proces heeft toegezegd dat er meer naar de medewerkers geluisterd moet worden.

CNV heeft jullie werkgever het voorstel gedaan om het huidige bod in te trekken en de volgende keer, 24 juni, te komen met verbeterde cao voorstellen.

In die voorstellen moet aandacht zijn voor de medewerkers waarvan afscheid zal worden genomen (sociaal plan) maar dat er ook waardering en perspectief gerealiseerd dient te worden voor de medewerkers die in dienst blijven.

CNV verzoekt jouw werkgever in eerste instantie te komen met een verbeterd bod op hoofdlijnen te weten:

  • Looptijd en loon
  • Generatiepact
  • Duurzame inzetbaarheid
  • Sociaal plan
  • Thuiswerkvergoeding

De overige CNV cao-voorstelen zijn hiermee natuurlijk niet van tafel!

Sociaal plan

Voorafgaand aan het cao-overleg is CNV door jouw werkgever geïnformeerd over de adviesaanvraag (voorgenomen besluit) die aan de Ondernemingsraad is gestuurd.

De Ondernemingsraad heeft de opdracht om Nut en Noodzaak te bepalen van dit voorgenomen besluit. Zolang er geen positief advies ligt van de Ondernemingsraad kan er in theorie nog van alles wijzigen in de gevolgen die voortvloeien uit de adviesaanvraag.

Om die reden is CNV dan ook niet zo gelukkig met het feit dat de werkgever nu al heeft gesproken met de medewerkers die mogelijkerwijs boventallig geraken door deze adviesaanvraag.

Als er specifieke zaken zijn die aandacht behoeven tijdens de bespreking van het sociaal plan dan verneem ik dat graag tijdig. Je kan hiervoor een e-mailbericht sturen aan: a.huizinga@cnv.nl

Mocht jij over genoemde ontwikkelingen nog vragen en/of op-en aanmerkingen hebben laat dit dan vooral weten.

Je cao online

Op de cao-pagina van Aspen/Biochem kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Nodig dan je collega uit om lid te worden van CNV.

Mede namens Erik ter Voert en Patty IJzermans (CNV onderhandelingsdelegatie leden),

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV
M: 06-51 60 20 32
E:  a.huizinga@cnv.nl

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error