Aspen & Biochem reageert integraal op cao voorstellen vakbonden

Op donderdag 23 mei hebben cao-partijen wederom onderhandeld over de cao Aspen & BioChem vanaf 1 juli 2024. Tijdens dit overleg heeft jullie werkgever integraal gereageerd op de cao-voorstellen van vakbonden en heeft hieraan zelf nog een paar voorstellen toegevoegd met betrekking tot een mogelijke verlenging van het sociaal plan. In de bijlage bij deze nieuwsbrief tref je de hele reactie van jouw werkgever aan.

Sociaal Plan

Zoals bekendgemaakt is tijdens de Townhalls, waarin jij bent bijgepraat over de ontwikkelingen in het kader van Horizon, wil jullie werkgever ook met vakbonden een sociaal plan overeenkomen. De verwachting is dat in de komende adviesaanvraag (voorgenomen besluit) van de bestuurder aan de Ondernemingsraad (eind mei/ begin juli) sprake zal zijn van een reductie van arbeidsplaatsen.
In welke omvang en op welke termijn is momenteel nog niet bekend. Dat deze reductie niet alleen bereikt kan worden met natuurlijk verloop is niet zeker! De Ondernemingsraad zal op haar beurt nut en noodzaak van dit voorgenomen besluit dienen te toetsen waarna zij tot advisering over kan gaan.
Aan vakbonden de taak om met jullie werkgever een fatsoenlijk sociaal plan overeen te komen als sociaal vangnet voor hen waarvan mogelijkerwijs afscheid genomen dient te worden. Dit betekent dat in de komende periode zowel onderhandelingen plaats vinden over de nieuwe cao als over het sociaal plan.

Wat CNV betreft geldt dat deze, net zoals de cao geldt voor de werknemers bij Aspen & BioChem, ook het geval is voor de werkingssfeer van het overeen te komen sociaal plan. De verwachting is dat beide trajecten niet voor de zomer zullen worden afgerond zodat de ledenraadplegingen pas in de periode daarna zullen plaatsvinden. Voor CNV staat vast dat de reorganisatie (lees sociaal plan) niet (mede) gefinancierd gaat worden uit de beschikbare loonruimte bij Aspen & BioChem. Zowel voor de medewerkers met een perspectief als voor de medewerkers waarvan helaas afscheid genomen zal worden, dienen fatsoenlijke afspraken gemaakt te worden! Deze week vindt er overleg plaats tussen de CNV-bestuurder en de CNV-kadergroep bij Aspen & BioChem om standpunten en strategie te bepalen voorafgaand aan het volgende geplande cao-overleg op donderdag 6 juni.

CNV-kadergroep

Wil je graag als CNV lid actief betrokken zijn bij deze processen en inhoud meld je hiervoor dan aan via: a.huizinga@cnv.nl

Je cao online

Op de cao-pagina kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina: Cao Aspen Oss | CNV

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar de website Met jouw collega's staan we sterker. Nodig ze uit! | CNV

Mede namens Erik ter Voert en Patty IJzermans (CNV-onderhandelingsdelegatieleden).

Arjan Huizinga, bestuurder CNV
M 06 - 5160 2032  
a.huizinga@cnv.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error