Update tweede ronde cao-onderhandelingen AnQore

Een loonsverhoging van 2,5% per 1 januari voor een cao van 12 maanden. Dat is het eerste bod dat AnQore op tafel heeft gelegd bij de cao-onderhandelingen. Voor de vakbonden is dit bod nog te laag. Op andere punten zijn beide partijen wel nader tot elkaar gekomen.

Afgelopen woensdag hebben vakorganisaties en werkgever voor de tweede keer bij elkaar gezeten om verder te spreken over de verlenging van de bestaande cao van Anqore. In de vorige sessie is de bedrijfssituatie van AnQore toegelicht en zijn de vakbondsvoorstellen van verdere achtergrondinformatie voorzien. Deze keer heeft Anqore een integrale reactie gegeven op alle vakbondsvoorstellen. Werkgever gaf ook een eerste initieel bod voor loonverhoging van 2,5% per 1 januari 2025 voor een cao van 12 maanden die een ingangsdatum kent van 1 oktober 2024 en loopt tot 30 september 2025.

Sociaal plan

Na een schorsing hebben de vakbonden aangegeven dat partijen het over een aantal punten eens zijn, dat zij een aantal punten zullen intrekken en dat er nog verschil van mening bestaat over diverse belangrijke items waaronder dus het loon. Deze zullen in het volgende overleg nader besproken moeten worden. In het vervolgoverleg zullen we onder andere verder praten over het verlengen van het Sociaal plan. Dat is een belangrijk onderwerp voor jou en je collega’s, zoals bleek uit onze enquete. Ook zal een eventuele extra toeslag voor bezwarende werkomstandigheden (bijvoorbeeld werken in een splash-pak) weer aan tafel besproken worden.

Werkgroepen

Werkgever en bonden zijn het er wel over eens dat er 2 werkgroepen aan de slag moeten gaan. Ten eerste moet de werkgroep over het thema “Duurzame inzetbaarheid” nieuw leven worden ingeblazen. Daarnaast moet er een werkgroep over “waarderen en belonen” met resultaatbeloning als speciaal item in het leven worden geroepen. In deze werkgroepen zullen uiteraard (kader) leden en OR leden deelnemen. Vakorganisaties zullen hier nauw bij betrokken zijn of in participeren.

Vervolg

De cao-onderhandelingen zijn opnieuw in een goede, constructieve sfeer verlopen. Op 28 augustus praten we verder. Ons streven is en blijft om een nieuwe cao voor 1 oktober 2024 te hebben. Dat is de datum waarop de huidige cao afloopt.

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via mail of via jouw cao-pagina. Je kunt natuurlijk ook kaderlid Bert Voncken aanspreken.

Mede namens Bert,

Ed Leunissen
Bestuurder
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnv.nl