Onderhandelingen AnQore cao in beslissende fase

De onderhandelingen voor een nieuwe AnQore cao naderen het einde. Binnen een week moet er een resultaat of eindbod op tafel liggen, die we aan je zullen voorleggen.

Op 11 september hebben de vakbonden en AnQore voor de vierde keer bij elkaar gezeten om te onderhandelen over de nieuwe cao. Daar hebben we een terugkoppeling gegeven over de achterbanraadpleging die we voor de vakantie hebben gehouden. Tijdens die bijeenkomsten kwamen drie belangrijke punten naar voor.

  • Verlengen sociaal plan
  • Structurele loonsverhoging i.c.m. de ingangsdatum
  • Het werken in splashpakken

Discussies
Bij het overleg is nogmaals gesproken over de precaire bedrijfssituatie waarin AnQore zich bevindt. Ook dit jaar wordt een fors verlies voorspelt en het bedrijf geeft aan dat het van belang is om op de kosten te letten. Om het verlies binnen de perken te houden. Daarom wil AnQore de loonsverhoging over 2024 heentillen en een loonsverhoging laten ingaan per 1/1/2025. Dan komt de loonsverhoging op de balans van volgend jaar. We weten zeer goed dat dit heel gevoelig ligt bij een deel van de bezetting. We hebben hierover ook veel discussies gevoerd. Liefst hadden wij, bonden, een loonsverhoging per 1/10/2024 gehad. Maar we zien ook de precaire situatie in de chemie in het algemeen en bij AnQore. Daarom is uiteindelijk het volgende tegenvoorstel gedaan door de bonden waar het bedrijf zich nu over gaat buigen. Hierbij is ook rekening gehouden met de wensen voor een splashpakvergoeding en verlening van het sociaal plan.

Wat hebben we op tafel gelegd:

  • Per 1-10-2024: €60 toeslag per maand voor de buitenoperators in schalen C34, C35 en C36 die moeten werken in splashpakken (gecombineerd met ademluchtkap en fles)
  • Verlengen Sociaal Plan tot 1-10-2026
  • Per 1-1-2025 een structurele loonsverhoging van 3,25%

Op 18 september is de volgende onderhandelingsronde. Dan zal er hoe dan ook duidelijkheid komen. Daarom hebben we al een ledenvergadering ingepland om de uitkomst aan jullie voor te leggen. 

Ledenvergadering

Wanneer: woensdag 25 september
Waar: coka 1
Tijdstip: 14.00 u tot 14.45 u
              15.15 u tot 16.00 u

We hopen je daar te zien zodat we het uiteindelijke resultaat kunnen uitleggen. Maar zoals altijd is het laatste woord aan jullie en mogen jullie stemmen als er een eindresultaat ligt.

Vragen?
Na 18 september ontvang je opnieuw een nieuwsbrief met nogmaals de uitnodiging voor 25 september en een overzicht van het uitonderhandelde eindresultaat. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via mail of via jouw cao-pagina.  Maar nog beter. Stel ze op de ledenvergadering.

Mede namens Bert Voncken,

Ed Leunissen
Bestuurder CNV
E: e.leunissen@cnv.nl
M: 06-29023284