Werkgroepen cao AkzoNobel

Tijdens de cao onderhandelingen is afgesproken om een aantal onderwerpen verder te bespreken in werkgroepen. De uitkomsten van de werkgroepen worden bij de cao-onderhandelingen dit najaar door de AkzoNobel ingebracht.

Stand van zaken

Deze onderwerpen zijn van de werkgroepen zijn :

  • Verzuimproces (loondoorbetaling bij ziekte)

  • De 80/90/100-regeling (en DIB)

  • Individueel keuzebudget (cafetaria model)

  • Flexibiliteit en productiviteit (manufacturing)

In de afgelopen maanden zijn er over de eerste 3 onderwerpen klankbordsessies gehouden, en ook is er een werkgroep gestart over de flexibiliteit in manufacturing. 

Jullie hebben een uitnodiging van AkzoNobel ontvangen om in september deel te nemen aan het vervolg van deze werkgroepen en collega's aan te moedigen ook mee te doen.
Deze onderwerpen worden inzet bij de cao onderhandelingen, dus dit is een kans om als werknemer te vertellen hoe jij er over denkt. Een uitgelezen kans om rechtstreeks invloed uit te oefenenen op jouw arbeidsvoorwaarden.

CNV is een groot voorstander voor het bespreken van deze zaken door de bedrijfsleiding met medewerkers voordat het op de cao-onderhandeling ter tafel komt. 

Positie CNV

De bestuurders van CNV, FNV en de Unie hebben aangegeven niet deel te nemen aan deze werkgroepen. Dit zijn in eerste instantie zaken, die werkgever en medewerkers eerst met elkaar bespreken. Jullie weten zelf het beste wat nodig is in het bedrijf.

Als je als kaderlid of als vakbondslid aan deze werkgroepen deelneemt, doe je dat als medewerker AkzoNobel. Je kunt zeggen wat jij denkt, je vertegenwoordigt niet de positie van het CNV. 

Vakbonden worden wel op de hoogte gehouden van de resultaten van de werkgroepen. De inzet van het CNV voor de cao onderhandelingen wordt, zoals gebruikelijk bepaald tijdens de ledenraadpleging voorafgaand aan de cao onderhandeling.

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen dan kun je contact opnemen met:

Andre Mulder
Bestuurder CNV

a.mulder@cnv.nl of 0681919869











 

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error