Voorstellenbrief voor nieuwe cao Air Products

Op 8 mei starten de nieuwe cao overleggen voor een nieuwe cao Air Products per 1 juni 2023. In de bijlage vinden jullie de voorstellenbrief waarmee CNV Vakmensen de onderhandelingen ingaat. Deze voorstellenbrief is opgesteld naar aanleiding van jullie input tijdens de ledenraadplegingen en het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen.

Start cao onderhandelingen
De ledenraadplegingen waren in februari, maar in mei wordt pas het eerste cao overleg gevoerd. Waarom duurt dit zo lang? Dit heeft met jullie stop te maken in de Botlek waardoor de kaderleden van de vakbonden die bij de onderhandelingen aanwezig zijn, niet vrijgespeeld konden worden. Onderhandelen zonder kaderleden is niet wenselijk. Vandaar dat we pas 8 mei starten. In mei en juni zijn echter meerdere data geprikt, zodat we in deze 2 maanden hopelijk tot een nieuwe cao kunnen komen. 

Voorstellenbrief
In de bijlage van deze nieuwsbrief is de CNV voorstellenbrief opgenomen. Dit is onze inzet waarmee wij de cao onderhandelingen starten en is inmiddels gedeeld met jullie werkgever. Hebben jullie vragen, opmerkingen of zorgen, deel deze dan met een van de kaderleden of mij. Ook als je iets mist in de voorstellenbrief, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte hoe de cao overleggen verlopen.

Maak je collega lid
Een goede cao afsluiten gaat niet vanzelf. Daarvoor hebben we meer leden nodig. Vraag je collega om ook lid te worden via deze link. Hoe meer leden, hoe beter de cao. Dat is goed voor jou en goed voor jullie bedrijf. Als nieuw lid betaal je nu in totaal € 20,23 voor de eerste 6 maanden. Daarna kost het tussen de € 5,68 tot € 20,42 per maand, afhankelijk van wat je verdient.

Cao pagina
Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen via Cao Air Products | CNV Vakmensen.

Namens de CNV onderhandelingsdelegatie,

Jan van der Ree en Raymond den Hollander (kaderleden),

en

Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error