Cao-overleg A. Vogel eindigt in een eindbod, leden nu aan zet

Zoals wij op 6 april 2022 al aan jullie hebben laten weten, heeft de werkgever een eindbod (eindvoorstel) uitgebracht die wij tijdens een ingelaste ledenvergadering op 7 april 2022 aan de aanwezigen hebben toegelicht. In de bijlage vind je het eindbod, graag willen wij jullie oordeel weten.

Loonontwikkeling en inflatie

Op 22 februari 2022 hebben wij onze ledenvergaderingen gehad, waarin door de leden is bepaald om te gaan voor een structurele looneis van 100 euro bruto per maand. Dat leek destijds nog in de buurt te liggen van de gemiddelde inflatie over 2021. Helaas heeft de werkelijkheid ons behoorlijk ingehaald, maar is tegelijkertijd ook de situatie bij A. Vogel niet in positieve zin verbeterd. De omzet is nog verder teruggelopen dan verwacht en ook bij A. Vogel is de stijging van de energieprijzen een bron van zorg, net zoals dat ook voor jullie geldt.

Vandaar dat wij gevraagd hebben om te bezien of een extra tegemoetkoming voor de reiskosten mogelijk was en om vooral te kijken naar de werknemers in de laagste schalen. Helaas is het budget wat A. Vogel tot haar beschikking heeft niet toereikend om iedereen te compenseren.
Vandaar dat verder onderhandelen geen zin meer heeft en ons overleg is geëindigd in een eindbod.

Wat is de status van een eindbod

Een eindbod wil zeggen dat een werkgever het maximale heeft geboden en er niet meer ruimte is. Het woord is daarom aan de leden. Denk jij ook dat het maximale behaald is? Of denk jij dat er meer in zit? Laat het ons weten. Alle leden hebben de gelegenheid om een stem uit te brengen. Je kunt HIER je stem uitbrengen. Reageren kan tot en met donderdag 21 april 2022, 24.00 uur.

Als de meerderheid van leden tegen is, komen wij weer bij jullie terug. Dan moeten we samen bekijken wat onze vervolgstappen dan kunnen zijn en daar hebben wij uiteraard iedereen bij nodig! Ook niet-leden kunnen stemmen, maar hun stem telt niet mee in de uitslag. Wil je dat je stem meetelt, word dan nu lid via www.cnvvakmensen.nl/lidworden

In de bijlage kunnen jullie het eindbod teruglezen. Evenals een berekening wat een en ander nu precies betekent qua loonontwikkeling, gemaakt door jullie collega Marijn. Voor de goede orde: in loonschaal A zit niemand.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Vanuit CNV Vakmensen zullen we je als lid op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in de cao-onderhandelingen. Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Ga direct naar de cao-pagina

Mede namens Marijn Schuld (delegatielid CNV Vakmensen),

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 19 98
E  w.kruithof@cnvvakmensen.nl


Downloads