Onderhandelingen cao Dierentuinen gestart

Op 23 mei 2024 hebben wij een eerste cao-overleg gevoerd met de werkgevers en vakbonden. Wij hebben onze voorstellenbrief toegelicht.

Tijdens dit overleg is met elkaar onder andere gesproken over de stand van zaken van de sector en is de conclusie dat er nog aardig wat onzekerheden zijn op dit moment voor onze dierentuinen. Omdat werkgevers de ontwikkelingen (bijv. uitwerking hoofdlijnenakkoord, maar ook ontwikkeling wettelijk minimumloon en inflatie) nog niet goed kunnen inschatten, is het voor hen niet mogelijk om een goede inzet te bepalen op basis waarvan we de onderhandelingen gaan voeren.

Volgende overleg

In het overleg is dan ook afgesproken om het geplande cao-overleg op 25 juni 2024 te annuleren. Op 11 september 2024 praten we verder met elkaar. Om de voortgang erin te houden hebben we een derde overleg gepland op 9 oktober 2024.

Werkbezoek cao-onderhandelaar

Wil je dat onze bestuurder langs komt in jullie dierentuin, laat het ons weten en we komen graag langs om jullie vragen te beantwoorden. Je kunt laten weten wat jullie belangrijk vinden.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen: Ga direct naar de cao-pagina.

Willem Kruithof
Bestuurder CNV
M: 06-51 60 19 98
E:  w.kruithof@cnv.nl