Onderhandeling cao Zwembaden maakt belangrijke vordering, werkgevers doen eindbod loon

Woensdag 17 juli 2024 hebben de FNV en CNV voor de vierde keer onderhandeld met de WiZZ. Op de agenda stond het belangrijkste punt: willen we de koopkracht in de cao Zwembaden repareren en behouden? En zo ja: hoe doen we dat en op welke termijn?

Eindbod werkgevers

Na drie uur onderhandelen, met hier en daar een schorsing voor overleg, zijn we uiteindelijk uitgekomen op een loonbod van de werkgevers. Hierbij gaven zij aan dat dit niet meer verder onderhandelbaar is. De werkgevers gaan dit nu op papier zetten.

Vakbonden gaan eindbod eerst beoordelen

Dat eindbod leggen we vervolgens eerst intern voor om te beoordelen of we vinden dat dit recht doet aan wat wij namens jou hebben gevraagd. Vervolgens leggen we dit met een advies aan je voor en kun jij hierover stemmen.

Stemming over een paar weken

Vanwege de vakantieperiode leggen we het bod met de stemming in augustus aan je voor.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren, of je vraag stellen. Klik hier om naar de cao-pagina te gaan.

Maak je collega lid

Voor een goede cao is het van belang dat we draagvlak hebben van de werknemers in deze sector, is je collega al lid?

Als jij je collega lid maakt, betaalt de collega € 24,- voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt een cadeaubon van € 20,-. Ga voor meer informatie naar http://www.cnv-ledenwerven.nl. Samen staan we sterk!

Willem Kruithof
Bestuurder CNV
M: +31 6 5160 1998
E:   w.kruithof@cnv.nl