Norm en RVU AH Logistiek

Vorige week had CNV met AH Logistiek een bijeenkomst in Geldermalsen over de norm. In de bijlage lees je deze nieuwsbrief in het Pools. W załączniku znajduje sie niniejszym biuletynie w języku polskim. Verder voert CNV landelijk actie over RVU, lees hierover in de andere bijlage.

Op 30 mei 2024 waren in Geldermalsen bij elkaar: magazijnmedewerkers, de “makers” van de norm en de vakbonden. De magazijnmedewerkers hebben in een rondleiding, met foto’s en met orderbonnen laten zien: volgens ons is de norm sinds de callibratie van mei 2024 flink hoger geworden.

Albert Heijn wil graag uitleggen, dat volgens AH de norm niet verhoogd is. Daarom zal AH de komende periode op alle vestigingen met de orderpickers praten. Jij kunt dan uitleggen hoe zwaar het werk voor jou is. En AH zal uitleggen hoe de norm werkt.

Wat wil CNV?

  • CNV vindt, dat eerst dit gesprek tussen jou en AH moet plaatsvinden. Dus goed dat AH de vestigingen langs gaat.
  • CNV wil dat de norm tijdelijk niet geldt. Want zo lang er discussie over is, kun je de norm niet gebruiken. AH zegt hier nee op.

Voortgang cao

De loonsverhoging van 15,6 cent per uur krijg je nu.
De tekst van het cao-boekje is volgende week klaar.
De komende maanden zijn er workshops en overleggen tussen AH en de vakbonden over registratie vrije tijd, all-in loon, vaste banen en leeftijdsbepalingen, mantelzorg, scholing, verlichten werkdruk.

Roel van Riezen
Bestuurder CNV
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnv.nl 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error