Eindbod van werkgever voor cao RFH: medewerkersbijeenkomsten en opening stemming per 1 juli

Woensdag 19 juni vond de zevende onderhandelingsronde voor een nieuwe cao plaats. Na 9 uur onderhandelen heeft de directie van RFH een eindbod neergelegd. Volgens RFH is dit het maximale wat zij kunnen bieden. Het loonbod van RFH compenseert niet volledig het inflatieverlies maar loopt deze wel deels in. Desondanks hebben we op een aantal andere punten verbeteringen bereikt, waaronder de invoering van een koude toeslag, verbeteringen in de verlofspaarregeling (VSR) en een verhoging van de reiskostenstaffel. Als lid kan jij op basis van de inhoud van dit eindbod een eigen afweging maken. Vanaf 1 juli starten de medewerkers bijeenkomsten en openen wij de stemming voor jou. Je ontvangt dan een mail met stemlink of stembutton. Stemmen kan dan tot maandag 15 juli.

Leden nu aan zet: opening stemming per 1 juli 2024
Het totale loonbod van 8 % voor een cao-looptijd van 24 maanden dekt de huidige inflatie, maar niet de gehele inflatie achterstand(totaal 3,7%) van de afgelopen jaren. Als CNV zien wij dat RFH meer dan de helft(2%) van deze achterstand heeft gecompenseerd. Wij zien dit als een erkenning door RFH dat er sprake is van inflatie achterstanden en een eerste stap in de goede richting. Wat ons betreft zullen wij tijdens de volgende cao-onderhandelingen de overige achterstand (1,7% + de dan bekende inflatie) corrigeren. Over andere belangrijke cao-verbeterpunten zijn wij ook positief, waaronder het invoeren van een koude toeslag en de ophoging van de kilometervergoeding. Dit is de mening van de CNV onderhandelingsdelegatie en de kaderleden, maar de mening en uiteindelijke stem van de rest van de leden is doorslaggevend. Daarom leggen wij dit eindbod aan jou voor. Indien de meerderheid van de leden vóór het eindbod stemt, hebben we een akkoord. Stemt de meerderheid tegen het eindbod, dan zijn acties onvermijdelijk en zullen de leden in actie moeten komen. Wij organiseren de eerste 2 weken van juli betaalde bijeenkomsten voor meer uitleg en om vragen te beantwoorden van medewerkers van RFH.

Eindbod in een notendop

Looptijd:  24 maanden
Loonsverhoging:   4% per 1 april 2024 en 4% per 1 januari 2025
Reiskosten:   woon-werk op 0,23 cent per kilometer en verhoging reikwijdte naar 50 kilopmeter per enkele reis (idem reiskosten opleiding)
Koudetoeslag:   0,18 cent bruto per uur(€ 26,56 per maand o.b.v. fulltime), minimaal 50% van de gewerkte tijd op jaarbasis & voor meer dan 3 uur aaneengesloten per dag & werkzaamheden moeten in een mechanisch gekoelde ruimte van minder of gelijk aan 8 ⁰C zijn
Thuiswerkvergoeding: € 43,30 naar € 50,90(netto) per maand bij een fulltime dienstverband
Aanvullend geboorteverlof:  Aanvulling van de uitkering op basis van het wettelijk aanvullend geboorteverlof tot 100% van het max. dagloon. Dit was 70%.
Verslofspaarregeling(VSR):  Verruiming van de VSR regeling voor de medewerker, om ingelegde plusuren uren in te leggen en op te nemen in minimaal 1 dag
Regeling vervroegd uittreden(RVU):  Verlenging van de RVU-regeling tot en met 31 december 2025
Stagevergoeding:  De bedragen MBO € 345, HBO € 455 en WO € 565 bij een fulltime stage worden opgenomen in de cao
Onderzoek Keuzebudget/ cao a-la-carte: Werkgever en vakbonden zullen een keuzemodel arbeidsvoorwaarden gaan uitwerken. Dit keuzemodel maakt het mogelijk dat een medewerker een deel naar eigen keuze kan bepalen door bepaalde aanspraken een andere bestemming of invulling te geven

**NB Zie de rest van het eindbod in de bijlage(onderaan deze mail)**

Overzicht medewerkersbijeenkomsten op locatie
De leden van CNV kunnen stemmen tot maandag 15 juli. Begin juli organiseren wij op verschillende locaties van RFH bijeenkomsten (werknemers worden doorbetaald). RFH zal dan een toelichting geven op het eindbod. Daarna krijgen wij vakbonden de mogelijkheid het eindbod met jullie te bespreken. Hieronder de data en locaties van de bijeenkomsten:

Dag Tijd Locatie Interne locatie
ma. 1 juli 11.45-12.45 uur (inloop 11.30u) Naaldwijk Kantine B-galerij
wo. 3 juli 10.00-11.00 uur online Teams
wo. 3 juli 11.45-12.45 uur (inloop 11.30u) Aalsmeer Tribune F
do. 4 juli 21.00–22.00 uur (inloop 20.45u) Aalsmeer Tribune F
ma. 8 juli 9.30-10.30 uur (inloop 9.15u) Eelde Iris/ Tribune
ma. 8 juli 14.00-15.00 uur online Teams
di. 9 juli 11.15-12.15 uur (inloop 10.45u) Rijsnburg Floratine
di. 9 juli 19.30-20.30 uur Naaldwijk Kantine B-galerij

**Zie de Teams url in bovenstaande schema voor de directe link van de online meetings**

Maak jouw collega’s lid voor inspraak op de cao
Maak jouw collega’s nu lid van CNV Vakmensen zodat zij meteen kunnen beslissen over jouw cao in 2024. Wat willen wij in onze cao? Is het resultaat voldoende om daarmee in te stemmen? Dat is dan aan jou en jouw collega’s. Jij ontvangt per geworven lid een cadeaubon t.w.v. €20,-! Maak ze nu lid voor maar € 24,- voor de eerste 6 maanden via: Maak jouw collega lid van CNV!

Cao-traject online
Online kun jij jouw aanvullende ideeën plaatsen, stemmen op een idee van iemand anders, kun je al je vragen kwijt, het nieuws volgen over dit cao-traject en ook altijd reageren. Ga hier naar de cao-pagina. Samen kunnen we het belang van een sterke vakbond benadrukken, met het einddoel om tot cao afspraken te komen die nodig zijn om jou baan leuker te maken, duurzamer en gebaseerd op onderwerpen die zich nu afspelen op de werkvloer.

Met vriendelijke groet,
Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV,

Souleiman Amallah
Onderhandelaar CNV Vakmensen
s.amallah@cnvvakmensen.nl
0620522211

Downloads