Cao-onderhandelingen Contractcatering

De huidige Cao Contractcatering loopt tot 1 april 2022 en is opgezegd door werkgevers. Op dinsdag 18 januari 2022 zijn we gestart met de onderhandelingen voor een nieuwe branche-cao vanaf april. In deze nieuwsbrief een korte terugkoppeling.

Cao-onderhandelingen

Met zo’n vier tot zes gesprekken in januari, februari en maart willen we komen tot een nieuwe cao met afspraken voor twee groepen medewerkers. De huidige werknemers die thans vallen onder de cao contractcatering en nieuwe werknemers die in de contractcatering en aanpalende sectoren zoals bijvoorbeeld horeca en partycatering gaan werken. Dit wordt dan de cao Hospitality.

In de onderhandelingen heb ik vanuit CNV Vakmensen aangegeven dat een passende structurele loonsverhoging en ruimte voor en perspectief op ontwikkelingsmogelijkheden binnen de sector belangrijke arbeidsvoorwaardelijke zaken vindt voor de bestaande en te werven werknemers. De volgende datum voor cao-onderhandelingen staat gepland op donderdag 3 februari 2022.

De inflight heeft nu al wat afwijkende afspraken in de branche-cao en kent een wat andere dynamiek vanuit de luchtvaartsector. We gaan met werkgevers nog in gesprek over wat dit inhoudt voor hun arbeidsvoorwaarden. Later meer daarover.

Wat vind jij?

Wat vind jij belangrijk dat wij regelen in deze onderhandelingen en heb je feedback voor me over de eerste bijeenkomst? Laat je het mij weten en aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Job Marskamp, onderhandelaar CNV Vakmensen
M  06 2390 9865 /  j.marskamp@cnvvakmensen.nl 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error