Cao Levensmiddelenbedrijf & Grootwinkelbedrijf Levensmiddelen van start

Op dinsdag 2 juli lopen de huidige cao’s voor de jullie, werknemers in de supermarkten af. Vanaf februari dringen wij er bij werkgevers op aan op tijd te starten met het overleg zodat de nieuwe cao klaarligt. De werkgevers vinden 6 dagen voordat de huidige cao afloopt blijkbaar op tijd.

Eerste overleg: 26 juni

Woensdag 26 juni start het cao-overleg. Wij hebben stevige voorstellen op papier gezet.
Uit de enquête komt voort dat het belangrijk is dat er goede afspraken worden gemaakt om eerder te kunnen stoppen met werken of minder te kunnen werken voorafgaand aan het pensioen. Natuurlijk is het belangrijk dat er een fatsoenlijke loonsverhoging wordt betaald, maar ook dat deze loonsverhoging meteen bij de start van de nieuwe cao wordt betaald.
Onze inzet is de lonen per 2 juli 2024 te laten stijgen met 6.5%.

Voorstellen in de bijlage

Onze totale inzet stuur ik mee in de bijlage. Dank voor het invullen van de enquête of het mailen van jouw input. Wij gaan ons inzetten voor een goede uitkomst.

We houden je op de hoogte

Na de onderhandelingen ontvangen jullie van mij een update. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, mail mij dan. Mocht je direct mee willen praten, meld je dan aan voor het Platform Toekomstige arbeidsvoorwaarden. Dat kan gewoon via mij.
Hou ook de cao-pagina in de gaten: hier vind je al onze nieuwsbrieven terug en kun je ook vragen stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao Supermarkten VGL

Jacqueline Twerda, bestuurder CNV
M 06 2300 6214
j.twerda@cnv.nl

Downloads