Brocacef doet eindbod; Koopkrachtreparatie over cao van 18 maanden

Op woensdag 10 juli zijn er cao-onderhandelingen geweest met de directie van Brocacef en is er door hen een eindbod neergelegd. Brocacef kon niet meegaan in volledige koopkrachtreparatie of in het door ons gevraagde generatiepact. Toch is er een loonbod neergelegd wat wij neutraal willen voorleggen aan de leden.

Daarnaast zijn we wel verheugd te zien dat het vakvolwassenloon wordt toegepast en dat de uitbetaling van het vaderschapsverlof tot 100% aangevuld gaat worden aangevuld.

Looptijd

De cao heeft een looptijd van 18 maanden en zal gelden van 1 augustus 2024 tot 1 februari 2026.

Salarisverhoging

Het salaris en de salarisschalen worden gedurende de looptijd verhoogd op de volgende wijze:

  • Per 1 augustus 2024 worden alle bruto maandsalarissen van alle salarisschalen verhoogd met 2%;
  • Per 1 augustus 2024 worden de salarissen in de schalen C, D, E, F en G alle verhoogd met 25 euro bruto • Per 1 februari 2025 worden alle bruto maandsalarissen van alle salarisschalen verhoogd met 2%;
  • Per 1 februari 2025 worden de salarissen in de schalen C, D, E, F en G alle verhoogd met 25 euro bruto;
  • Per 1 augustus 2025 worden alle bruto maandsalarissen van alle salarisschalen verhoogd met 1%* Door deze salarisverhoging in procenten en met een absoluut bedrag worden de salarisschalen dichterbij elkaar gebracht. Het RSP niveau wijzigt door deze salarisstijging niet.

Het complete eindbod zoals ontvangen vanuit Brocacef is toegevoegd als bijlage.

Nu zijn jullie aan zet!

Wat vinden jullie van dit eindbod? Als lid van CNV kun je je stem uitbrengen. Stem vóór 3 september 17:00 uur. Je ontvangt na deze nieuwsbrief nog een aparte nieuwsbrief met hierin een stemlink!

Daarnaast kun je je mening geven en uitleg krijgen over het eindbod door aan te sluiten bij de volgende online bijeenkomsten.  De MS Teams Links zijn hieronder te vinden.

Donderdag 18 juli 10 uur - Deelnemen aan de online meeting van donderdag 18 juli 10 uur

Maandag 22 juli 10 uur - Deelnemen aan de online meeting van maandag 22 juli 10 uur

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl
Samen staan we sterker!

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Brocacef in.

Abel Smit
Bestuurder CNV
M: 06 1871 0579
E: ab.smit@cnv.nl 

Downloads