Stem over het onderhandelingsresultaat GIL

CNV Vakmensen heeft een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao Groothandel in Levensmiddelen (GIL). Dit gaat met name over de loonontwikkeling en het pensioen. Het is nu aan de leden van de vakorganisaties of er mee kan worden ingestemd.

Overleg

Meerdere keren is er met de werkgevers voor een nieuwe cao overleg gevoerd. Deze sector heeft nog steeds te maken met de gevolgen van de corona-maatregelen. Volgens de werkgevers aan de overlegtafel zijn er bedrijven zijn die het qua omzet goed zijn blijven doen maar is het merendeel in meer of mindere mate in de problemen gekomen. Het beeld is wisselend maar veel bedrijven kunnen nu pas dankzij de openstelling van de horeca weer op stoom komen.

Onderhandelingsresultaat

We realiseren ons dat we nog steeds in een periode zitten waarin het lastig is om afspraken te maken voor de langere termijn. Het komt de werkgevers niet uit en wij weigeren om verslechteringen af te spreken waar weinig tot niets tegenover staat. We beperken ons dus nu tot enkele onderwerpen. En hoewel we de uitkomst van deze ledenraadpleging nog niet kennen is het de bedoeling direct in het nieuwe jaar opnieuw met de werkgevers te overleggen.

We rekenen erop dat de gevolgen van de corona-maatregelen dan achter ons liggen (of dat daar in ieder geval uitzicht op is) en we kunnen uitgaan van een "normale" situatie waarin alle cao-onderwerpen zonder enige terughoudendheid kunnen worden besproken. De tekst van het onderhandelingsresultaat is bijgevoegd.

Leden kunnen nu stemmen

Het is aan de leden van de vakorganisaties om over dit onderhandelingsresultaat hun mening te geven. Klik hier om meteen digitaal jouw stem uit te brengen. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je met dit webadres op internet je stem uitbrengen: https://bit.ly/3idhjws

Breng je stem uiterlijk 14 oktober 2021 uit.

Arie Kasper, bestuurder/onderhandelaar CNV Vakmensen

M 06 1320 8402 / a.kasper@cnvvakmensen.nl