Cao-overleg Groothandel in Textiel en aanverwante artikelen gaat van start

Begin juli 2024 start het overleg voor een nieuwe cao voor de medewerkers in een Groothandel in Textiel en aanverwante artikelen. Daar zal het CNV voorstellen indienen voor verbetering van de cao waarbij we de nadruk zullen leggen op inkomensverbetering voor de medewerkers in deze sector.

Vertraagde start

We hadden graag gezien dat het cao-overleg eerder zou beginnen. De cao looptijd is tot 30 juni 2024 maar eerder overleg bleek door allerlei omstandigheden -waar wij geen invloed op hadden- onmogelijk te zijn. Maar goed, ondanks het verstrijken van de looptijd blijft de huidige cao wél gewoon van kracht.

Voorstellenbrief

Onze voorstellen voor een verbetering van de cao zijn gebaseerd op de inbreng van de leden en het arbeidsvoorwaardenbeleid van het CNV. De leden gaven in hun reacties vaak aan dat de inkomensontwikkeling sterk is achtergebleven en dat juist daarop een reparatie moet plaatsvinden.

Maar er wordt veel meer geregeld in de cao en daar gaat de voorstellenbrief ook over. Denk aan verbetering van het generatiepact, stagevergoeding, aanvulling op het geboorteverlof en afschaffing van de jeugdsalarissen. De voorstellenbrief tref je als bijlage aan. Vooruitlopend op het cao-overleg hopen we binnenkort van de werkgevers te vernemen wat hun inzet zal zijn voor een nieuwe cao.

Vragen/opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen over jouw werk of het lidmaatschap kan je bij Arie Kasper terecht.

Op de cao-pagina van cao Groothandel Textielgoederen kun jij het hele cao-proces volgen, meepraten over de cao en blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject: Cao Groothandel Textielgoederen | CNV Vakmensen.

Krijg je deze nieuwsbrief per post? Ga dan naar www.cnv.nl/caos en typ in de zoekbalk Groothandel in Textiel en klik dan op jouw cao. Dan kom je op de cao-pagina.

Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnv.nl/mijncnv en pas jouw gegevens aan.

Arie Kasper
Bestuurder CNV
M:  06-13 20 84 02
E:   a.kasper@cnv.nl

Downloads