Zegro wordt Bidfood

Recent is aan CNV Vakmensen de overname van Zegro door Bidfood gemeld. Dat is jou ondertussen ook verteld en we kunnen ons voorstellen dat dit vragen oproept.

Overname van onderneming
Bij een overname van onderneming is er een wet van toepassing met als doel de positie van de werknemers te beschermen.
Dat heeft dan in hoofdzaak betrekking op de arbeidsvoorwaarden en de cao die wordt gevolgd. In jouw geval is dat –voorzover bekend- alleen de cao van de Groothandel in Levensmiddelen (GIL). Bidfood hanteert deze cao voor het personeel ook.
De overname zou dus arbeidsvoorwaardelijk geen probleem hoeven zijn en dat is ons door de directie van Bidfood ook verteld. 

Wat betekent dit voor jou?
Vaak is het werken in een wat kleinere organisatie overzichtelijk en al snel vertrouwd.
Bidfood is een grote organisatie. Dat kan voor jouw toekomst meer kansen bieden maar het geeft mogelijk ook wat meer onzekerheid.
Bijvoorbeeld over de werklokatie, jouw functie of werktijden. Hoe zie jij dat?

CNV Vakmensen is aan werknemerszijde de grootste vakbond in de sector Groothandel in Levensmiddelen maar bovendien hebben we regelmatig overleg met de directie van Bidfood, toch één van de grote spelers in deze sector. Bovendien werken er bij Bidfood ook kaderleden van CNV Vakmensen. De lijntjes zijn zogezegd "kort" en daar kan jij gebruik van maken.

Vragen?
Mocht je vragen hebben over een overname als deze of wil je worden geïnformeerd over jouw arbeidsvoorwaarden en de mogelijke wijzigingen daarin, neem dan contact op met Arie Kasper, jouw bestuurder in deze sector. Je kan een mail sturen aan a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402 voor een rechtstreeks telefonisch contact.
Vanzelfsprekend wordt dit niet met de werkgever gedeeld, tenzij daar aanleiding toe is. Maar dat doen we nooit op eigen houtje.

Vernieuwde site
Kijk ook 'ns op onze vernieuwde site. Daar kan je veel informatie vinden, bijvoorbeeld over de cao. Klik op dit webadres:
https://www.cnvvakmensen.nl/handel/groothandel/cao-foodservice-en-groothandel-in-levensmiddelen/