Uitnodiging werknemersbijeenkomst Hocras Almere

Het zijn onrustige tijden. Ook bij Hocras zijn de gevolgen van de corona crisis duidelijk merkbaar. Na een stilte zijn werkgever en CNV Vakmensen weer met elkaar in overleg hoe om te gaan met de gevolgen.

Afgelopen dinsdag heb ik voor het eerst weer gesproken met de werkgever. Wij hadden nog wat met elkaar uit te praten. Uiteindelijk is het een goed gesprek geweest en is er genoeg basis om verder met elkaar te praten over hoe om te gaan met de gevolgen van de corona crisis voor Hocras.
Zoals gezegd de crisis, is ook merkbaar voor Hocras. Om dit op te vangen heeft de werkgever afgelopen voorjaar een pakket maatregelen voorgelegd om de klappen op te kunnen vangen. Dit pakket bestaat o.a. uit het inleveren van 10% salaris. CNV Vakmensen heeft aangegeven, dat dit een eenzijdige wijziging van arbeidsvoorwaarden is en geadviseerd dit niet te tekenen, omdat er over een pakket maatregelen om de gevolgen van deze crisis op te vangen, eerst fatsoenlijk overleg moet zijn tussen werkgever, werknemer en vakbond als vertegenwoordiger van de werknemer. Hierdoor is een heel onduidelijke situatie ontstaan. Er is een groep werknemers die het pakket maatregelen heeft geaccepteerd en dus in ieder geval 10% salaris inlevert en een groep die niet akkoord is gegaan en zij ontvangen het normale salaris. Daarnaast zijn er nog verschillen tussen verschillende werknemers.
Wij willen komen tot gelijke afspraken voor iedereen.

Ik wil graag met jullie in gesprek over de ontstane situatie en weten hoe iedereen ertegen aan kijkt en waar volgens jullie mogelijkheden liggen om te komen tot een pakket maatregelen, waar iedereen achter kan staan.
Ik nodig iedereen van harte uit om het er met elkaar over te hebben.
Dinsdag 13 oktober 2020, de locatie Hocras in Almere om  15.00 uur – 16.00 uur en om 16.15 uur – 17.15 uur.

Corona maatregelen:
Omdat we op dit moment te maken hebben met de opleving van het virus, moeten we ons houden aan strenge veiligheidsvoorwaarden:

  • In de vergadering is ruimte voor maximaal 30 mensen
  • De 1,5m afstand moet worden gehandhaafd
  • Alle aanwezigen moeten zich registeren
  • Dringend advies mondkopje te dragen

Ik hoop jou volgende week dinsdag te spreken, zodat wij verder kunnen met de gesprekken over de toekomst van Hocras en hoe deze crisis door te komen.

Vriendelijke groet,
Jacqueline Twerda
Bestuurder CNV Vakmensen

j.twerda@cnvvakmensen.nl / 06 23 00 62 14