Leden stemmen tegen eindbod cao Brocacef

In navolging op de cao-onderhandelingen ontvingen wij op 10 juli 2024 het eindbod van Brocacef. Zoals afgesproken hebben wij dit eindbod voorgelegd aan jullie, de medewerkers van Brocacef, met het verzoek om op dit eindbod te stemmen. De stemuitslag treffen jullie hieronder aan: deze is inclusief de stemuitslag van FNV en AVV.

Stemuitslag

In totaal hebben meer dan 600 medewerkers die vallen onder de Brocacef cao hun stem uitgebracht, waarvoor dank!! Daaruit blijkt wel dat het leeft. Van de stemmers heeft 68% tegen het eindbod gestemd. Dit betekent dat slechts 32% voor het eindbod heeft gestemd. Daarbij hebben de stemmers te kennen gegeven teleurgesteld te zijn in de bereidheid van Brocacef om tegemoet te komen aan de wensen van de medewerkers. Niet alleen de geboden loonsverhoging voor een looptijd van 18 maanden viel tegen, maar ook regelingen om gezond de AOW-gerechtigde leeftijd te halen of eventueel eerder te stoppen met werken waren onvoldoende om voor het eindbod te stemmen. Ook is de afschaffing van de levensfasevoucher een punt dat toch heel gevoelig lig.

Eindbod van tafel

Om tot een cao te komen hebben wij Brocacef verzocht om het eindbod van tafel te halen en uiterlijk 18 september 2024 met een substantieel verbeterd bod te komen. Hiermee willen wij Brocacef de gelegenheid geven om hun bereidheid te tonen om aan de wensen van de medewerkers te voldoen. Zo kan Brocacef laten zien dat de 10 gouden regels niet louter woorden zijn, maar dat Brocacef ook het type werkgever is dat deze regels vertaalt in de cao.

Vragen?

Heb je vragen, laat ons dit dan weten. We houden je op de hoogte. Of ga naar de cao-pagina waar je mee kunt praten en vragen kunt stellen: Cao Brocacef - CNV

Mede namens Reinier Sallé, AVV en Corina Hensen, FNV
Elise van der Wal, bestuurder CNV
M 06 4248 9079 / e.vanderwal@cnv.nl