Onderhandelingsresultaat cao Brocacef 2024-2026

Afgelopen maandag spraken wij uitvoerig met Brocacef over de cao. Dit leidde tot een onderhandelingsresultaat. Aanstaande maandag volgt er nog een bericht met een link om te kunnen stemmen op het onderhandelingsresultaat.

Samen met de vakorganisaties FNV en AVV hebben we met Brocacef gedurende het voorjaar en de zomerperiode onderhandeld over een nieuwe cao voor Brocacef. Deze onderhandelingen hebben half juli geleid tot een eindbod. De vakbonden hebben dit eindbod voorgelegd aan de medewerkers en dit eindbod is vervolgens afgewezen.

De vakbonden hebben aan Brocacef gevraagd om met een nieuw voorstel te komen en dat nieuwe voorstel is op maandag 23 september jl. gepresenteerd en besproken met de vakbonden. Brocacef heeft op een aantal punten haar oude voorstel verbeterd. Zo wordt de levensfasevoucher niet afgeschaft terwijl het loonaanbod wel gelijk is gehouden. Ook wordt de huidige RAB-regeling vanaf 1 februari 2025 vervangen door een verbeterde RAB-regeling met hogere uitkeringspercentages. Verder komt er een zgn. RVU-regeling, is de eerder voorgestelde meeruren regeling van tafel en wordt het aanvullend geboorteverlof verbeterd. Tot slot is er een werkafspraak gemaakt om te komen tot een modernisering van de cao.

Al deze punten zijn uitvoerig met de vakbonden besproken en dat heeft geleid tot een onderhandelingsresultaat. In de bijlage kun je het volledige onderhandelingsresultaat doorlezen. Neem hier rustig de tijd voor.

Aanstaande dinsdag organiseer ik samen met FNV en AVV online bijeenkomsten waar je eventuele vragen kan stellen. Door op een van de onderstaande links hieronder te klikken, kan je deelnemen.
Ontvang je deze nieuwsbrief per post? Zoek dan in je webbrowser de CNV-pagina van Brocacef op om bij dit bericht te komen. Vervolgens kan je op de link klikken om deel te nemen. Je kan mij uiteraard ook een mail sturen. 

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar http://www.cnv-ledenwerven.nl. Samen staan we sterker!

Meevragen en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kan je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Brocacef in.

Met hartelijke groet,
Mede namens Reinier Sallé, AVV en Corina Hensen, FNV

Elise van der Wal, bestuurder CNV
E: e.vanderwal@cnv.nl / M: 06-4248 9079

Downloads