CNV en FNV starten handtekeningenactie Brocacef

CNV Vakmensen en FNV Handel geven de Brocacef-directie tot 12 september de tijd om een nieuwe cao-voorstellenbrief te maken. Helaas kiest Brocacef ervoor dit niet te doen. Onze leden zijn vanaf vanmorgen (16 september) begonnen met een handtekeningenactie. Doe mee en sluit je aan!

Waar gaat het om?

Inmiddels weet iedereen waar het over gaat: de slechte voorstellen van Brocacef moeten van tafel. Het gaat goed met Brocacef, maar toch stellen zij voor om:

  • alle toeslagen met minstens een derde uit te kleden;
  • een kwartier doorbetaalde pauze niet meer door te betalen;
  • de ontziemaatregel voor oudere collega’s vijf jaar later in te laten gaan;
  • van de zaterdag voor transport een ‘gewone’ werkdag te maken.

Vind jij deze voorstellen ook te gek voor woorden in een tijd waarin het goed gaat? Doe mee. En roep je directie op om fatsoenlijke voorstellen te doen waar respect uit blijkt.  

Wat kun je doen?

Als je collega bij je komt, zorg dat hij of zij tekent. Dit is hét moment om samen te laten weten dat de werknemers betere voorstellen verdienen.

Wij hebben al gehoord van collega’s die op vakantie zijn maar toch mee willen doen aan de actie. Ben je op vakantie of om andere redenen niet op de werkvloer, maar wil je je directie wel oproepen om eerlijke voorstellen te doen? Mail naar: j.marskamp@cnvvakmensen.nl of naar iris.vanderveen@fnv.nl. Wij zorgen dat jij ook gehoord wordt.

Met vriendelijke groeten, 

Job Marskamp                                                Iris van der Veen                     

Bestuurder CNV Vakmensen                            FNV Bestuurder Handel