Gefeliciteerd met jullie nieuwe cao VDF

Gefeliciteerd! De nieuwe cao VDF (drogisterijbranche filiaalbedrijven) is een feit! Maar liefst 96% van de stemmers is akkoord met de nieuwe afspraken die er gemaakt zijn. Fijn om te weten dat jullie in groten getale akkoord zijn met dit mooie resultaat.

Mooie resultaten

De afgelopen 2 jaar hebben we goede resultaten weten te bereiken met maar liefst 20% loonsverhoging in totaal. Niet alleen dat. Met deze nieuwe cao is er ook eindelijk afgesproken:

  • dat werknemers met kleinere contracten niet gedwongen kunnen worden om elke dag beschikbaar te zijn voor werk.
  • Dat openings- en sluitwerkzaamheden onder werktijd valt. Kluiswerkzaamheden of het op instructie aanwezig zijn in het pand voor deze sluitwerkzaamheden moeten gewoon worden uitbetaald.
  • Dat je ook je pauze doorbetaald moet krijgen wanneer je niet kunt genieten van je pauze omdat je op verzoek in het pand.

Er liggen nu super goede afspraken die door de actieve inzet en de acties van 2022/2023 van Etos-medewerkers tot stand zijn gekomen. Vergeet niet, vanaf 2018 waren er al geen nieuwe afspraken gemaakt. Doordat Etos werknemers besloten hadden dat de maat vol was, is er een positieve omslag gerealiseerd. Bedank vooral je Etos-collega’s die actie gevoerd hebben vorig jaar heel erg hartelijk voor hun lef!

Toekomst

Hoe nu verder? Dat is een goede vraag! Want voordat je het weet zijn we weer in de situatie beland zoals in 2018. En dat willen we geen van allen. Betrokkenheid van medewerkers is de manier om goed resultaat te krijgen aan de onderhandelingstafel, zo nodig met actiedruk. Hoe dan?
Dat besluiten we samen met de actieve leden in de kadergroepen van CNV/FNV. Word dus actief lid en denk/doe met ons mee. Lid van CNV of FNV? Zie hieronder wat je kunt doen om actief lid te worden. Omdat ik (Kitty Huntjens) binnenkort met pensioen ga, staat mijn naam hier niet meer vermeld, maar vind je de gegevens van mijn opvolger. Dank allemaal voor jullie inzet.

Kadergroep Etos

We hebben een fijne grote kadergroep met actieve leden die zich naast de cao-onderhandelingen ook actief inzetten om de werkdruk bij Etos te verlagen én de Ondernemingsraad binnen Etos te versterken. Een gezellige en zeer actieve groep.
Aansluiten? Neem contact op met:

CNV: Peter Bloemendaal - 06-20471887 / p.bloemendaal@cnv.nl 
FNV: Cindy Onvlee - 06-53546242 / cindy.onvlee@fnv.nl

Kadergroep AS Watson

Een net begonnen kadergroep met 2 leden: Jeffrey Rutting (CNV) en Ashley van Barneveld (FNV). Een groot applaus voor deze 2 leden die als allereerste actief zijn geworden bij Kruidvat (AS Watson). Jeffrey en Ashley willen graag net als bij Etos een grotere kadergroep met meer actieve leden. Aansluiten? Neem contact op met:

CNV: Peter Bloemendaal - 06-20471887 / p.bloemendaal@cnv.nl
FNV: Cindy Onvlee - 06-53546242 / cindy.onvlee@fnv.nl

Kadergroep Holland & Barrett

Bij Holland & Barrett is er nog geen actief lid aangesloten bij CNV en FNV. Wil jij met ons in gesprek om hier verandering in aan te brengen?
Neem contact op met:

CNV: Peter Bloemendaal - 06-20471887 / p.bloemendaal@cnv.nl
FNV: Cindy Onvlee - 06-53546242 / cindy.onvlee@fnv.nl

Tot eind juni kun je voor vragen over de cao nog bij Kitty Huntjens, k.huntjens@cnv.nl terecht. 

Kitty Huntjens,
bestuurder CNV