Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Tijdens de cao-onderhandelingen over de cao DHZ is een nieuw loongebouw afgesproken, waarbij de afstand tot het wettelijk minimumloon (WML) is vastgelegd. Dit betekent dat de WML-stijging twee keer per jaar wordt gevolgd om de afstand tot het WML te kunnen bewaren. Op die manier voorkomen we dat het loongebouw in elkaar wordt gedrukt en behouden we de mogelijkheid om functiezwaarte en ervaring ook in de toekomst te blijven belonen.

In het najaar van 2023 was er nog sprake van een mogelijke extra verhoging van het wettelijk minimumloon per 1 juli 2024. Hier is tijdens de cao onderhandelingen in het najaar wel rekening mee gehouden. Helaas is door de politiek deze extra verhoging van 1.2% niet doorgegaan.

Met de nieuwe systematiek in ons loongebouw raakt dit jullie ook. Wij hadden graag gezien dat jullie deze extra loonsverhoging gekregen zouden hebben. Helaas pakt het in deze situatie wat minder goed uit. De systematiek gaat namelijk uit van de daadwerkelijke stijging van het WML.

Met de werkgevers is hier nog wel over gesproken, alleen heeft dit er niet toe geleid dat de ‘extra verhoging’ van 1.2% alsnog toegekend wordt.

Het goede nieuws is wel dat het WML, en daarmee dus ook de lonen in de DHZ, per 1 juli alsnog met 3.1% zullen stijgen.

Nieuwe bestuurder
Tevens is dit een mooi moment om kenbaar te maken dat ik namens het CNV de nieuwe cao onderhandelaar ben bij de Doe Het Zelf Branche. Mochten er zaken spelen of mocht je vragen hebben over de cao, dan kun je voortaan contact met mij opnemen.

Rick Pellis
Bestuurder CNV
06 5120 2994
r.pellis@cnv.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error