Akkoord bereikt nieuwe pensioenregeling VGZ

De pensioenregeling van VGZ gaat per 1-7-2026 over naar een nieuwe pensioenregeling. Als bonden hebben wij met VGZ overeenstemming bereikt over de inhoud van de nieuwe regeling. Dit akkoord leggen wij positief voor aan de leden.

Vakbonden hebben wij een akkoord bereikt met VGZ over de nieuwe pensioenregeling. De leden zijn nu aan zet om hun stem uit brengen over dit akkoord. 

Personeelsbijeenkomsten

Om de inhoud van de nieuwe regeling toe te lichten zijn er twee personeelsbijeenkomsten georganiseerd.
Op dinsdag 10 september heeft in Eindhoven de eerste bijeenkomst plaatsgevonden. 
De tweede bijeenkomst vindt plaats in Arnhem op woensdag 2 oktober om 10:30 uur. Deze bijeenkomst kun je fysiek of digitaal volgen. De bijeenkomst zal ook worden opgenomen. Kijk voor meer info naar interne berichten van VGZ hierover.

Leden stemmen over het akkoord

Het akkoord zoals wij dit zijn overeengekomen is pas definitief wanneer een meerderheid van de vakbondsleden die hun stem uitbrengen, vóór het akkoord zijn. Wij zijn van mening dat het een goed resultaat is en daarom leggen wij dit ook positief voor aan de leden. Je kunt je stem uitbrengen met de aparte nieuwsbrief die je hierna ontvangt. Stemmen kun je tot en met maandag 7 oktober, 16.00 uur.   

Transitieplan

Bij deze nieuwsbrief tref je in bijlage het concept-transitieplan aan. De bijlage vind je ook op de website: www.cnv.nl/diensten/zorgverzekeraars/cao-vgz/

Vervolg

Na 7 oktober zal ik je informeren over de uitkomst van de ledenraadpleging.  Mocht je tussentijds nog vragen of opmerkingen hebben dan kun je mij altijd bellen of mailen. Je treft al onze nieuwsbrieven aan op de webpagina: www.cnv.nl/diensten/zorgverzekeraars/cao-vgz/

Henk Jongsma
Onderhandelaar CNV
M 06 22 38 30 73
h.jongsma@cnv.nl 

Downloads