NN Group: CNV leden stemmen in met wijziging pensioenregeling

De CNV leden hebben een uitspraak gedaan over de aanpassingen in de NN pensioenregeling. Graag informeer ik je over de uitkomst hiervan. Ook lees je meer over de drie gesloten pensioenfondsen bij NN.

Stemming pensioenregeling NN

Een ruime meerderheid van de CNV leden heeft ingestemd met de voorgestelde wijzigingen. Ook de leden van de andere vakorganisaties hebben voorgestemd. Daarmee zijn de afspraken uit het onderhandelingsresultaat definitief geworden.

Wet toekomst pensioenen

Deze stemming betrof de pensioenregeling waarin nu bij NN pensioen wordt opgebouwd. Deze regeling is nu geheel in lijn met de Wet toekomst pensioenen (Wtp) gebracht. Bij NN zijn er daarnaast drie gesloten pensioenfondsen. Ook deze pensioenfondsen hebben te maken met de Wtp. Cao partijen moeten in een transitieplan de toekomst voor de gesloten pensioenfondsen beschrijven. Dit doen we in nauw overleg met de betrokken pensioenfondsbesturen.

In een gesloten pensioenfonds vindt geen nieuwe opbouw meer plaats. Ook voor de gesloten pensioenfondsen geldt dat zij in principe over moeten gaan naar een regeling conform Wtp.

Sociale partners zijn met alle drie de gesloten pensioenfondsen in gesprek om te onderzoeken of de overgang naar een regeling conform de Wtp in het belang van de deelnemers is. Het is mogelijk dat we bij het ene pensioenfonds concluderen dat een overgang naar de Wtp-regeling in het belang van deelnemers is. Terwijl de conclusie bij een ander pensioenfonds juist zou kunnen zijn dat het fonds beter onder de oude wetgeving kan blijven. De mening van het bestuur van het pensioenfonds is daarbij belangrijk. 

Informatie

Op de websites van de pensioenfondsen kun je meer lezen over de toekomst van het pensioenfonds.
NN CDC pensioenfonds       https://nn.cdcpensioen.nl/nieuw-pensioenstelsel
DeltaLloyd pensioenfonds   https://www.deltalloydpensioenfonds.nl/nieuwe-richtingPensioenfonds ING              https://nieuwpensioen.pensioenfondsing.nl/

In de komende periode heeft CNV, samen met NN en met de andere vakorganisaties, gesprekken met de verschillende pensioenfondsen. Houdt je e-mail dus in de gaten, want als er belangrijke ontwikkelingen zijn dan houd ik je daarvan op de hoogte.

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, laat het mij weten via onderstaande contactgegevens.

Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 E m.denheijer@cnvvakmensen.nl