Cao onderhandelingen Aegon 2e overleg

Op woensdag 25 september heeft het tweede overleg plaatsgevonden tussen bonden en Aegon. Alle bonden hebben hun punten nader toegelicht en Aegon heeft hun zienswijze op deze punten toegelicht. Met name op salaris liggen de standpunten ver uiteen.

Salarisbod Aegon

Aegon bied 3.5% voor een eenjarige looptijd van de cao met een mininmum van 250 euro en een maximum 450 euro. Dit is gunstig voor de laagste schalen, echter de meerderheid van de medewerkers in de cao zit in de hogere schalen. Dat betekent dat de meerderheid van de medewerkers rond de 3.5% erbij zouden krijgen. Dit ligt ver af van de loonvraag van CNV, die er vanuit gaat dat de inflatie over de voorgaande jaren gecompenseerd moet worden. Op 15 oktober gaan we verder door op dit belangrijke punt.

Overige punten

Op de overige punten kon Aegon zich vinden in de standpunten van CNV met uitzondering van de 100% aanvulling van ouderschapsverlof. Daar is het standpunt van Aegon dat de huidige voorzieningen in de cao voldoende zijn.

Sociaal plan

Wij gaan uiteraard over het sociaal plan spreken echter pas nadat we cao gesprekken hebben afgerond.

Reactie en/of vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem dan contact op met Andre Mulder via a.mulder@cnv.nl of bel even naar 0681919869.

cao traject

Wil je het hele cao-traject bekijken? Ga dan naar de caopagina met deze link: Cao Aegon Nederland | CNV Vakmensen - Verzekeraars | CNV Vakmensen

Andre Mulder
bestuurder CNV
a.mulder@cnv.nl