Vervolg cao onderhandelingen a.s.r.

Op maandag 13 mei heeft er een cao onderhandeling plaatst gevonden. Belangrijkste punt uit dit overleg is dat a.s.r. heeft aangegeven het lopende sociaal plan van a.s.r. te willen verlengen tot 1 januari 2027.

Dat is goed nieuws want hiermee weten de medewerkers die geraakt worden door komende reorganisaties waar ze aanspraak op kunnen maken. 

Aanpassing loongebouw

Wij zijn van mening dat de kosten die gemoeid zijn met de aanpassing van het loongebouw niet ten koste mogen gaan van de cao verhoging. De werkgever heeft aangegeven dit wel als één geheel te zien. De kosten die berekend zijn hebben betrekking op een periode van 5 jaar. 

In de vorige nieuwsbrief heb ik aangegeven dat alle loonschalen, op één na,  er in het nieuwe loongebouw op vooruit gaan. Dit is niet correct.

In het loongebouw dat is voorgesteld door de werkgroep en waar we nu over spreken gaat niemand er op achteruit. Op één loonschaal na. We kijken nu welke mogelijkheden er zijn om ook deze ene loonschaal er niet op achteruit te laten gaan.

Overige punten

Tijdens het overleg op 13 mei hebben we de overige punten doorgenomen. De bonden hebben op een aantal punten aangegeven dat ze bereidt zijn deze te laten vallen. a.s.r. heeft van een aantal onderwerpen aangegeven hierover geen afspraken te willen maken. Daarnaast moeten partijen nog nadenken over een aantal voorstellen. Op deze manier moeten we als partijen komen tot een pakket aan afspraken.

Vervolg van de onderhandelingen

Tijdens het volgende overleg op maandag 3 juni praten we verder. Daarna zullen we je weer informeren.

 

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV? Neem dan contact met mij op.

Namens de kaderleden,

Met vriendelijke groet,

Henk Jongsma,

h.jongsma@cnv.nl

06-22383073.

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error