Akkoord bereikt nieuwe a.s.r.-cao

Sneller dan verwacht hebben wij op maandag 24 juni een cao akkoord bereikt. Dat is goed nieuws. Naast een mooie loonsverhoging en een looptijd van 9 maanden hebben we ook een aantal kwalitatieve afspraken kunnen maken.

Dinsdag 2 juli aanstaande zullen we het akkoord (zie bijlage) bespreken met de kaderleden van het CNV binnen a.s.r. Als zij met ons van mening zijn dat het een positief resultaat is dan zullen wij daarna het akkoord aan de leden ter stemming voorleggen.

Loonbod

Medewerkers krijgen per 1 juli 2024 een structurele loonsverhoging van 4,75%, met een minimum van € 250 bruto (op basis van een fulltime dienstverband). Door de minimum verhoging van € 250 bruto gaan medewerkers tot en met schaal 15 er procentueel meer op vooruit dan 4,75%. De cao-stijging varieert dan tussen de 4,75% en 22%.

Aanpassing loongebouw

Er komt een toekomstbestendig loongebouw waarin de loongebouwen van a.s.r. en Aegon naar elkaar toe zijn gegroeid. Het minimumloon voor a.s.r. wordt € 16 bruto. Zie bijlage. 

Overige punten

Naast de onderwerpen loon, looptijd en loongebouw zijn er nog een aantal onderwerpen waar we afspraken over hebben gemaakt. Te weten:

  • a.s.r. en de vakorganisaties doen de komende periode onderzoek naar een verlaging van de standaard jaarurennorm.
  • De parttime factor van het thuiswerkbudget wordt losgelaten en het thuiswerkbudget gaat omhoog van €30 naar €36 netto per maand voor alle medewerkers.
  • Het aantal te declareren woon-werk kilometers gaat omhoog van 40 km naar 60 km (enkele reis).
  • Het sociaal plan van a.s.r. wordt verlengd tot 1 januari 2027.
  • De vergoeding voor stagiaires gaat omhoog.

Vervolg

Zoals gezegd bespreken we dinsdag a.s. het akkoord met de kaderleden van het CNV binnen a.s.r. Daarna zullen wij het akkoord ter stemming voorleggen aan de leden. Hierover ontvang je na dinsdag een nieuwsbrief. 

Meld je aan voor de digitale ledenbijeenkomst 2 juli, 19.30 uur

Omdat we het akkoord ook mondeling willen toelichten en leden de gelegenheid willen geven om vragen te stellen organiseren we een digitale ledenbijeenkomst op maandagavond 2 juli om 19:30.
Stuur mij maandagmiddag voor 16:00 een e-mail als je hieraan wilt deelnemen. Je ontvangt dan van mij een uitnodiging met link voor de bijeenkomst. Volg ons ook op de cao-pagina waar je alle nieuwsbrieven aantreft en mee kunt praten. Ga naar de cao-pagina Cao ASR | CNV

Tot zover

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV? Neem dan contact met mij op.

Namens de kaderleden,
Henk Jongsma,
M 06 2238 3073
h.jongsma@cnv.nl

Downloads