Stappen gemaakt maar nog geen nieuwe cao voor a.s.r.

Op maandag 3 juni heeft er weer een cao-onderhandeling plaatsgevonden. Het belangrijkste punt dat naast loon en de looptijd op tafel ligt, is de aanpassing van het loongebouw.

Aanpassing loongebouw

Maandag hebben we de afspraak kunnen maken dat ook de medewerkers in schaal 19 er in het nieuwe loongebouw niet op achteruit gaat. Praktisch betekent dit dat medewerkers die in de oude schaal nog ruimte hebben om te groeien dit behouden. Dit is een kleine verbetering. Punt blijft wel dat er in de loonschalen vanaf 20 en hoger nieuwe ruimte ontstaat om te kunnen groeien in de schaal. Dit geldt niet voor de lagere loonschalen. Dit is voor ons niet uitlegbaar. 
Daarom willen wij een afspraak maken waarbij de lagere loonschalen ook substantieel groeien in loon. Hoe we dit kunnen vormgeven en waartoe a.s.r. bereidt is zullen we tijdens het volgende overleg moeten bespreken.

Overige punten

Naast de onderwerpen loon, looptijd en loongebouw zijn er nog een aantal voorstellen waar we het nog niet over eens zijn.

Vervolg van de onderhandelingen: 11 juni

Het volgende overleg zal zijn op dinsdag 11 juni. Daarna zullen we je weer informeren. Volg ons ook op de cao-pagina waar je alle nieuwsbrieven aantreft en ook vragen kunt stellen. Ga naar de cao-pagina:  Cao ASR | CNV

Heb je nog vragen

Neem dan gerust contact met mij op.  Wil je ook als kaderlid meedoen voor het CNV? Neem ook dan contact met mij op.

Namens de kaderleden,
Henk Jongsma, bestuurder CNV
M 06 2238 3073 
h.jongsma@cnv.nl