Onderhandelingsresultaat cao Randstad Groep Nederland

CNV heeft samen met de collega vakorganisaties een onderhandelingsresultaat bereikt met jouw werkgever voor een nieuwe cao Randstad Groep Nederland per 1 juli 2024. Graag informeer ik je hierover en roep ik je op om jouw stem uit te brengen.

Cao traject

De afgelopen periode hebben we meerdere onderhandelingsrondes gehad om te komen tot een nieuwe cao. Ondanks dat dit in een constructieve sfeer plaatsvond waren het soms lastige gesprekken. Het zal je niet verbazen dat de loonsverhoging het meest heikele punt bleek te zijn. De lastige (economische) situatie waar RGN zich in bevindt, maakte het gesprek hierover ingewikkeld.

Cao partijen zijn tot het uiterste gegaan om tot een nieuwe cao te komen. Afgelopen week heeft dit uiteindelijk tot een resultaat geleleid die we nu graag aan de leden van de vakorganisaties willen voorleggen. Graag nemen we jou mee in het resultaat en hoe je dat kunt zien in de situatie waarbinnen RGN zich beweegt.

Resultaat

De looptijd van de nieuwe cao is beperkt tot 1 jaar en loopt van 1 juli 2024 tot en met 30 juni 2025. De structurele loonsverhoging bedraagt uiteindelijk 4%. Daarnaast krijgt iedereen in elk geval gedurende deze cao er een extra vrije verjaardag bij. Je verjaardag in 2025 is dus gedurende deze cao een vrije dag. En mocht die in 2025 in het weekend of op een feestdag vallen, dan krijg je de eerstvolgende of voorafgaande werkdag verlof.

Daarnaast zijn er nog een aantal specifieke afspraken gemaakt die mogelijk alleen van toepassing zijn in een bepaalde situatie. Je kunt hierbij denken aan:

  • Het DOU verleden telt vanaf deze cao mee voor het aantal dienstjaren en de daaraan gekoppelde jubileumregelingen
  • Overlegafspraken over mobiliteitsbeleid
  • Overlegafspraken over mogelijke wijzigingen in het functiehuis

Als bijlage bij deze nieuwsbrief tref je de volledige tekst aan van het onderhandelingsresultaat.

De loonsverhoging van 4% wordt toegekend op het einde van de looptijd van deze cao. Dus per 30 juni 2025. We hebben ons uiterste best gedaan om deze loonsverbetering verder naar voren te halen. Dat is echter niet gelukt. Gezien de situatie waarin RGN verkeert is een structurele loonsverhoging van 4% op het eind van de looptijd het maximaal haalbare gebleken.

Ledenraadpleging

CNV is van mening dat, gezien de situatie van RGN, het een acceptabel onderhandelingsresultaat is. Meer zat er met onderhandelen niet in! Nu is het woord aan jou. Je kan je stem uitbrengen tot en met 31 juli as. Klik op onderstaande link om naar de stemming te gaan. Je kunt stemmen voor deze cao tot en met 31 juli. Wanneer een meerderheid van de leden met deze cao instemt dan gaat deze met terugwerkende kracht in.

[stemlink]

Vragen en contact

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kun je die hier op de cao-pagina kwijt of stuur mij een mail.

Mede namens de CNV kaderleden Tijmen Visser en Tom Beuker,

Martijn den Heijer,
bestuurder/onderhandelaar CNV
T 06 201 64 972
E m.denheijer@cnv.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error