Nieuwe cao Uitvaartbranche kijkt ook naar de toekomst

Vorige maand hebben we een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe cao voor de Uitvaartbranche. Een overgrote meerderheid van de leden heeft ingestemd met dit resultaat, waardoor de nieuwe cao een feit is. Maar er zijn een hoop thema’s die nog aandacht verdienen. Daar gaan we de komende periode mee aan de slag.

Loonsverhoging had prioriteit

Tijdens de onderhandelingen lag onze prioriteit bij een realistische loonsverhoging. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een structurele loonsverhoging van totaal 11% gedurende de looptijd van de cao (22 maanden). Daarnaast is onder andere de RVU-regeling verbeterd en worden de reiskosten- en thuiswerkvergoeding geïndexeerd. Maar er zijn nog een hoop andere thema’s waar we de komende periode mee aan de slag gaan.

Agenda van de toekomst

Zo gaan we onderzoeken of het ‘functiehuis’ (de indeling van de verschillende functies in de branche en de bijbehorende beloningen) nog wel actueel is. Hierbij is er ook aandacht voor de gelijke beloning van mannen en vrouwen. Daarnaast biedt het recent uitgevoerde werkdrukonderzoek een goed inzicht in de werkdruk in de branche. Gedurende de looptijd van de cao gaan we kijken welke verdere maatregelen we kunnen nemen om de werkdruk behapbaar te houden. Ook gaan we ons buigen over zogenaamde ‘groene arbeidsvoorwaarden’ en blijven we ons inzetten voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de uitvaartsector.

Uw hulp is hard nodig

Onze ambitie is om zo de weg voor te bereiden voor goede afspraken in de toekomstige cao; afspraken die de branche aantrekkelijk houden voor huidige en nieuwe medewerkers. Daarbij hebben we uw hulp hard nodig. U weet immers het beste wat er echt speelt op de werkvloer en waar er ruimte voor verbetering is. Wilt u graag meedenken over een van de bovenstaande thema’s, of heeft u interesse in kaderlidmaatschap? Neem dan contact op met bestuurder Peter Bloemendaal om de mogelijkheden te bespreken. We horen graag van u!

Meepraten over jouw cao

Op de cao-pagina van Uitvaartbranche kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina. Maak gebruik van deze optie en wijs ook je collega's erop. Je hoeft geen lid te zijn om mee te kijken en te doen. Meebeslissen is uiteraard alleen voor leden, dus voor jou!

Ontvang je deze nieuwsbrief per post
Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV. Wij willen jou het liefst zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om je gegevens te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door aan secretariaat@cnv.nl 
Wil je ook naar de cao-pagina ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/diensten/uitvaart/cao-uitvaartbranche/

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven

Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Peter Bloemendaal
bestuurder CNV
M: 06 20 47 18 87
E: p.bloemendaal@cnv.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error