Wil jij meepraten over wat er bij de ANWB gebeurt? Overweeg dan om CNV te vertegenwoordigen in de ondernemingsraad (OR).

Binnenkort zijn er verkiezingen voor de ondernemingsraad. Er komen meerdere zetels vrij bij de OR ANWB BV en bij de OR Hulpverlening. CNV vindt het werk van de medezeggenschap belangrijk en we willen daar graag zoveel mogelijk CNV-ers bij betrekken. Daarom sturen we jou deze nieuwsbrief. Misschien is OR-werk ook wel iets voor jou!

Waarom zoeken wij leden voor de OR?

De OR en de vakbond hebben verschillende taken. Bijvoorbeeld bij een reorganisatie. Het is de taak van de OR om te zorgen dat de belangen van de ANWB en de belangen van de medewerkers van de ANWB in balans zijn. CNV komt op voor de individuele en gezamenlijke belangen van werknemers. Het werk ligt dus in het verlengde van elkaar, maar is niet hetzelfde.

De OR bestaat uit medewerkers (jij en jouw collega's) die het medezeggenschapswerk doen naast hun eigen werk en zeker in het begin wellicht nog niet voldoende kennis en ervaring hebben over de mogelijkheden en de valkuilen in het OR-werk. In de Wet op de ondernemingsraden staat omschreven over welke onderwerpen de OR afspraken kan maken met de werkgever. We zien, ook bij ANWB, dat ANWB graag zoveel mogelijk wil afspreken met de OR en daarmee de rol van de vakbond probeert te verkleinen. Dat is jammer en onnodig. 
Bij CNV werken ervaren professionals die jou kunnen steunen en adviseren op het gebied van wetgeving, procedures en onderhandelen. Zo willen we bijdragen aan een slagvaardige OR en help jij om het sociale geluid van CNV overal in de organisatie te verspreiden. Wij vinden echt dat de ANWB meer moet luisteren naar wat de medewerkers op de vloer vinden.

Wij zoeken naar CNV leden die:

  • Willen werken aan een ANWB waar mensen centraal staan en waar iedereen zich welkom voelt
  • Goed contact hebben met hun collega’s zodat ze hen echt kunnen vertegenwoordigen
  • Die kritische vragen durven te stellen, maar ook het lef hebben om de samenwerking te zoeken
  • Die ideeën hebben over hoe de ANWB over 5 of 10 jaar nog steeds relevant kan zijn

Wat doen wij voor jou?

  • Als je behoefte hebt aan advies of ondersteuning kun je terecht bij je vakbondsbestuurder of de CNV helpdesk.
  • Vanuit de ANWB krijg je trainingen, maar ook wij bieden jou gratis trainingen aan om je te helpen bij je taken in de OR.
  • Als er meerdere kandidaten zijn voor een zetel helpen we je met je verkiezingscampagne. We roepen CNV leden op om op jou te stemmen en helpen je met posters, nieuwsbrieven, et cetera.
  • CNV organiseert regelmatig OR Netwerkcafés zodat je OR leden van andere bedrijven leert kennen en kennis en ervaring uit kan wisselen.

Spreekt het je aan?

Stel je dan vóór 21 oktober 2024  kandidaat via het e-mailadres: secretariaat@cnv.nl. Vergeet niet om ook de bereidverklaring in te vullen en aan het CNV terug te sturen. Als je nog vragen hebt kun je daarvoor terecht bij Aletta Bulsink, jouw CNV-onderhandelaar bij ANWB (a.bulsink@cnv.nl).

Aletta Bulsink
onderhandelaar
E: a.bulsink@cnv.nl
M: 06 2047 1888


Downloads