Aan de slag met de cao ANWB, doe je mee?

In juli hebben we een principeakkoord bereikt over de cao. De leden van CNV en FNV zijn in meerderheid akkoord gegaan met de afspraken die gemaakt zijn. Het is nu tijd om aan de slag te gaan met de gemaakte afspraken. Doe jij mee?

Afgesproken loonsverhoging en eenmalige uitkering

De cao gaat in met terugwerkende kracht per 1 april 2024. We hebben afgesproken dat iedereen die in dienst was op 31 maart 2024 een eenmalige uitkering krijgt van € 600,00 (bruto; gebaseerd op fulltime basis). Ook staat in de cao dat er een structurele loonsverhoging wordt toegekend van € 175,00 bruto per maand naar rato van de contracturen.
Per 1 oktober a.s. krijgt iedereen opnieuw een loonsverhoging, deze keer van 4%.

Roosters wegenwacht

ANWB en de vakbonden gaan binnenkort aan de slag met roosters. Zoals afgesproken tijdens de ledenbijeenkomsten in juli en augustus zullen we jullie daarbij betrekken. Binnenkort krijg je hierover bericht.

Werkdruk

Ook hebben we afgesproken dat we nu echt aan de slag gaan met de werkdruk. Volgend jaar moeten er voor de zomer concrete stappen zijn gezet waardoor er écht sprake zal zijn van een lagere werkdruk.  
Het is belangrijk dat er uit alle geledingen van ANWB mensen actief meedoen aan het gesprek hierover. Jíj hebt zicht op en verstand van de werkdruk op jouw afdeling en jij weet dus ook wat we het best kunnen doen op korte termijn aan de werkdruk bij jou.
Doe mee! Heb je interesse, mail me via a.bulsink@cnv.nl Je kunt me ook mailen als je nog vragen hebt en meer wilt weten.

Nabetaling reiskosten en vergoeding meerwerk parttimers

We hebben afgesproken dat de kilometervergoeding met 5 cent per kilometer omhoog gaat per 1 april jl. Auto en motor van 15 naar 20 cent per kilometer. Fiets en lopen van 18 naar 23 cent per kilometer.
Als het goed is, heb je inmiddels een nabetaling ontvangen van de reiskostenvergoeding.
Ook hebben we afgesproken dat de vergoeding voor meerwerk door parttimers met ingang van 1 april 2024 wordt verhoogd naar 143,28%. We hebben begrepen dat jij de nabetaling van die meeruren met je salarisbetaling in september ontvangt. Houd je loonstrook goed in de gaten.

Meer weten? Iets vragen?

Stuur me een mail via a.bulsink@cnv.nl Is je collega al lid? Een sterkere vakbond kan meer bereiken. Ga voor meer informatie naar www.cnvvakmensen.nl/werf-een-lid/
Je kan alle nieuwsbrieven ANWB vinden op de cao-pagina: Cao ANWB - Reisbranche | CNV

Aletta Bulsink, onderhandelaar
M 06 2047 1888
a.bulsink@cnv.nl

PS In het najaar zijn er verkiezingen voor de Ondernemingsraad. Over een paar weken krijg je van ons een bericht waarin we je vragen om je kandidaat te stellen namens het CNV. Denk er alvast over na!