Wanneer is er een cao UWV?

De leden van CNV hebben eind mei in meerderheid voor gestemd. Het is nu bijna drie maanden later. Wanneer wordt de loonsverhoging uitbetaald?

CNV heeft steeds dit gezegd

CNV moet doen wat de leden zeggen, dus vroeg of laat moet CNV tekenen. Bij twee andere vakbonden hebben de leden in meerderheid tegen gestemd. Wij geven deze bonden enkele maanden de tijd om te proberen de cao te verbeteren. Tot nu toe is dit zonder resultaat gebleken. Eind september zijn er dan vier maanden voorbij gegaan sinds de uitslag van de stemming. De andere vakbonden hebben dan vier volle maanden de tijd gehad wat ruimer is dan we gedaan hebben, omdat de vakantieperiode erin valt.

Eind september besluit CNV

  • Als de andere bonden eind september al een tijd fors in actie zijn, dan stelt CNV het tekenen uit.
  • Als dat niet zo is, dan tekent CNV eind september de cao.

Waarom tekent CNV de cao?

De CNV-delegatie vond het eindbod op de avond van de onderhandelingen net te laag. Daarover hebben we met de CNV-leden gesproken. Alle CNV-leden konden hun stem uitbrengen en zij stemden toch in. Dat is hoe CNV werkt: eerst uitleggen, daarna beslissen de CNV-leden. Omdat wij luisteren naar onze leden, zal CNV tekenen.

Loonsverhoging

Wanneer de handtekening eind september is gezet, ontvang je de loonsverhoging met de salarisbetaling in oktober. Je krijgt het met terugwerkende kracht.

Volgende cao: 36-urige werkweek

CNV zit niet stil en is nu al bezig met de volgende cao voor te bereiden. Wij zijn als eerste begonnen over de 36-urige werkweek. De 36-urige werkweek wordt één van onze centrale punten volgend jaar. Dat levert je vrije tijd op, of 5,5% loonsverhoging. Ook voor parttimers.

Volg ons en praat mee

Praat mee. Gebruik je invloed. Reageer op de cao-pagina Cao UWV | CNV Maak je collega lid, ga hiervoor naar www.cnvvakmensen.nl/werf-een-lid/
Heb je nog vragen, neem dan contact op met mij.

Roel van Riezen, onderhandelaar CNV
M 06 5160 2034
r.vanriezen@cnv.nl