Update periodiek overleg bij Achmea

Donderdag 5 september 2024 hebben CNV en de andere vakbonden periodiek overleg gehad met Achmea. We vertellen jou wat we hebben besproken.

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van pensioen. We hebben als sociale partners afspraken gemaakt over de nieuwe pensioenregeling en de verdeling van het pensioenkapitaal als we overgaan naar de nieuwe regeling. We hebben hierin nauw samengewerkt met het pensioenfonds. De afspraken hebben we vastgelegd in het Transitieplan, wat nu naar de verenigingen van gepensioneerden en slapers is voor de uitoefening van hun hoorrecht. In oktober en november zullen we de afspraken breed communiceren en meetings beleggen. Dan is het ook aan jullie om te stemmen.

Maar zoals gezegd hebben we donderdag 5 september 2024 ook een periodiek overleg gehad. Hierbij waren ook de kaderleden Bea Zwart en Raoul de Lange aanwezig. Het was een vrij kort overleg met een beperkte agenda. Dit is wat we hebben besproken:

Pay per use

Een heel groot deel van de medewerkers heeft een declaratie ingediend. Er volgt nog een reminder en daarna worden de collega's die nog geen declaratie hebben ingediend nagebeld. Vragen, zoals over hoe om te gaan met car-poolers, worden snel opgepakt. Achmea spreekt van een goede samenwerkingmet de Centrale Ondernemersraad hierin. 

Uitnutting van het klimaatbudget

Drie kwart van de collega's heeft een declaratie ingediend voor het klimaatbudget. We zijn over de helft van de periode die hiervoor kan worden gebruikt. Zeker door ook de aanschaf van duurzame apparatuur mogelijk te maken is het toegankelijk voor bijna iedereen, of je nu woont in een (nog) niet energiezuinig eigen huis, een eigen huis met label A++ of een huurhuis. Het klimaatbudget, wat moeizaam beschikbaar kwam, is nu toch een succes.

De proeftuin voor werken met meer autonimie krijgt vorm

De proeftuin gaat lopen bij KCC Schade Particulier in Apeldoorn. Een team is al enthousiast aan de gang met concrete ideeën. Deze worden verder uitgewerkt en dan gaan we met elkaar in gesprek.
Ook bij Zorg is een werkgroep autonomie opgestart. De ideeën die hieruit voortkomen nemen we ook mee.  

Dit zijn de besproken onderwerpen waar we iets over mee kunnen delen.

Heb je vragen of opmerkingen, mail ze mij. a.kramer@cnv.nl
Zoals eerder aangegeven, kom ik graag langs om met leden in gesprek te gaan. Als jou dit leuk lijkt en we een groepje leden bij elkaar kunnen krijgen, mail mij dan ook svp. Dan plannen we het in.

Afscheid genomen van Ike Wiersinga

19 september h024 ebben we bij CNV afscheid genomen van Ike Wiersinga. Ike is vele jaren CNV bestuurder geweest bij Achmea. In onderdelen van de cao zie je de hand van Ike terug. Ook afvaardiging van Achmea en Bea en Raoul waren aanwezig bij het symposium over Werkgeluk wat Ike voor een selecte groep genodigden heeft georganiseerd. We hebben Ike bedankt voor haar inzet voor alle collega's bij Achmea.   

André Kramer
Bestuurder CNV
M: 06 4162 9535
a.kramer@cnv.nl