Update cao overleg Royal GD

Op 15 mei heeft de tweede onderhandelingsronde plaatsgevonden voor jullie nieuwe cao. Hierbij een korte update over deze dag.

Het is goed om vooraf te vermelden dat de onderhandelingen in constructieve sfeer verlopen. Ondanks dat we nog wel uit elkaar liggen, hebben wij wel de indruk dat er geprobeerd wordt om elkaar te begrijpen en om tot elkaar te komen.

Afgelopen woensdag hebben wij van GD een eerste reactie gekregen op de voorstellen die wij namens jullie hebben ingediend. De insteek vanuit GD is om een cao van twee jaar af te spreken. Wat ons betreft is dat bespreekbaar, mits we overeenstemming bereiken over een passende loonsverhoging.

Daarbij hebben we een serieus openingsbod gekregen van GD. Wat ons betreft is dit nog niet voldoende om het gat te dichten. Ook zijn we nog in gesprek over andere voorstellen die wij hebben ingediend, zoals onder andere de regelingen over het reizen van- en naar je werk.

Voorstellen van GD
Wij hebben een lijst met wijzigingsvoorstellen ontvangen van GD, deze zijn verder toegelicht tijdens het overleg. Sommige van deze wijzigingen zijn tekstueel, sommige zijn meer inhoudelijk. Wij hebben aangegeven dat we deze punten met onze kaderleden willen bespreken en ook juridisch willen laten toetsen, voordat we hier een reactie op gaan geven.

Vervolg
Na de volgende ronde zullen we jullie meer inhoudelijk gaan informeren over de stand van zaken. We houden het nu bewust wat meer abstract, omdat we geen onnodige druk op de onderhandelingen willen leggen.

Op 4 juni staat de volgende onderhandeling gepland, ditmaal een hele dag. We hopen dat we op deze dag tot een resultaat gaan komen wat we aan jullie voor kunnen leggen.

Rick Pellis
Bestuurder CNV
06 5120 2994
r.pellis@cnv.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error