Start Rabobank cao-overleg fase 3

Dinsdag 4 juni start de derde fase voor de cao vanaf 1 juli 2024. Bijgaand de concept voorstellenbrief van CNV, De Unie en FNV gezamenlijk. Geef jouw reactie op de voorstellen!

Cao in drie fasen. Fase 1 en 2 afgerond

Ter herinnering, de nieuwe cao gaat in per 1 juli 2024. De vakbonden en de Rabobank hebben de onderhandelingen voor deze nieuwe cao in drie delen opgeknipt. Het eerste deel ging over loon, verlof en sociaal plan. Hierin is eind vorig jaar overeenstemming bereikt wat ook al eerder is ingegaan. De tweede fase was voor het pensioen. Ook hierin is een onderhandelingsresultaat bereikt wat in juni ter stemming komt.

Cao fase 3

Nu staan we voor de derde fase. Deze gaat over ontwikkeling en andere zaken. De pensioengesprekken hebben meer tijd gekost dan verwacht, dus het wordt een uitdaging om de gesprekken voor de zomervakantie af te ronden. We hebben drie overlegronden gepland in juni en de eerste is al op dinsdag 4 juni aanstaande. Omwille van de snelheid hebben we als drie vakbonden met de kaderleden een gezamenlijke concept voorstellenbrief gemaakt. De voorstellen lees je in de bijlage.

Ben je het eens met de voorstellen?

Je bent van ons gewend dat we bij de start van een nieuw cao traject een enquête uitsturen met de vraag welke onderwerpen jullie in de nieuwe cao opgenomen of verbeterd willen zien. We hebben enquêtes gehouden over loon, verlof, sociaal plan en pensioen. Hierbij hebben we ook input gekregen voor de overige onderwerpen. Om snelheid te maken hebben we deze informatie en de input van de kaderleden gebruikt om een voorstellenbrief namens CNV, De Unie en FNV samen.te maken. Natuurlijk kan jij nog input geven voor de gesprekken die we gaan voeren. Mail die input dan naar a.kramer@cnv.nl.

De cao online

Het cao-traject is ook online te volgen. Reageer of stel je vragen en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Klik hier voor de cao-pagina

Tenslotte

Dinsdag en woensdag hebben we via Teams info sessies gehad over pensioen. Deze zijn goed bezocht en waren leuk interactief. Er is een opname gemaakt. Wil je deze bekijken? Mail mij dan (a.kramer@cnv.nl) en ik stuur je de link.

Weet je dat het eerste jaar CNV lidmaatschap door de Rabobank wordt betaald? Ben je nog geen lid, dan is dit het moment! Zie het formulier onderaan deze nieuwsbrief.

André Kramer,
Bestuurder CNV
E: a.kramer@cnv.nl
M: 06 41 62 95 35

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error