Start cao onderhandelingen Aegon

Op 4 september zijn de gesprekken gestart om een nieuwe cao en sociaal plan overeen te komen. De vertegenwoordiging vanuit de vakorganisaties (De Unie, FNV Finance en CNV) en Aegon hebben een eerste sessie gehad waarin we afspraken hebben gemaakt over het proces, thema’s en voorstellen voor de nieuwe cao.

Start van de onderhandelingen 

Damiaan Jacobovits de Szeged (CEO AAM NL) en Jurgen van Rossum (Head of Corporate Financial Center) een toelichting gegeven op de nieuwe Aegon organisatie, de context, strategie en financials. HR heeft daarnaast wat inzicht gegeven in de personeelsopbouw en samenstelling per organisatiedeel en de totale organisatie. Tot slot hebben we de inzetbrieven aan elkaar toegelicht en afspraken gemaakt over het onderhandelingsproces.

Inzet voor de onderhandelingen

Kort samengevat zijn dit onze belangrijkste punten:

  • CNV stelt voor om salarissen te corrigeren voor inflatie. De inflatie over de afgelopen jaren en de cao verhogingen zijn niet in lijn met elkaar.
  • CNV stelt voor om een planning maken om de huidige pensioenregeling over te zetten naar een pensioenregeling, die voldoet aan de  Wet toekomst Pensioenen.
  • Gelet op de veranderingen binnen Aegon, zoals de verhuizing en verkoop van onderdelen, stelt CNV voor het huidige sociaal plan ongewijzigd voort te zetten om medewerkers zekerheid te bieden.
  • CNV heeft een aantal voorstellen gedaan om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren.
Een kort voorstel, gericht op het regelen van de belangrijkste zaken in de cao en het sociaal plan. In de bijlage kun je inzetbrief van het CNV lezen en de voorstellen van Aegon.

Planning

Op woensdag 25 september 2024 staat de tweede onderhandeldag gepland. Vooralsnog hebben we vier rondes gepland voor de cao en het sociaal plan.

Reactie en/of vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem dan contact op met Andre Mulder via a.mulder@cnv.nl of bel even naar 0681919869.

cao traject

Wil je het hele cao-traject bekijken? Ga dan naar de caopagina met deze link: Cao Aegon Nederland | CNV Vakmensen - Verzekeraars | CNV Vakmensen

Andre Mulder
bestuurder CNV
a.mulder@cnv.nl




Downloads