Reorganisatie SHIFT bij ANWB; vergoeding teammanagers ter discussie

Als gevolg van de reorganisatie SHIFT wil ANWB veranderingen invoeren in de functie van de teammanager Wegenwacht. De bedoeling is dat teammanagers in de nieuwe situatie meer tijd en aandacht krijgen voor medewerkers en minder bezig zullen zijn met allerlei projecten en werkzaamheden met betrekking tot bijvoorbeeld de periodieke roosters.

Cao-bepaling piket- en beschikbaarheidsvergoeding afschaffen?

In de cao ANWB is bepaald dat teammanagers Wegenwacht recht hebben op een piket- en beschikbaarheidsvergoeding. Het aantal piketdiensten zal worden verminderd en ook worden er minder eisen gesteld aan de beschikbaarheid van de teammanagers.
ANWB stelt nu voor om de vergoeding (art. 15.21) af te schaffen. Als compensatie kunnen teammanagers een beroep doen op dezelfde regelingen als andere medewerkers inzake onregelmatigheidstoeslag en standby-vergoeding. Concreet betekent dit dat de vergoeding die teammanagers nu ontvangen gehalveerd wordt. 
Ter compensatie wil ANWB de teammanagers dan een vergoeding geven op basis van het sociaal plan (een compensatie in twee delen van het gemis aan vergoeding over 4 jaar). 

Waarom? Argumenten ANWB

ANWB heeft ons geïnformeerd over de reorganisatie SHIFT, de plannen en de gevolgen daarvan voor de vergoeding van de teammanagers. Volgens ANWB staat de vergoeding verdere doorgroei van teammanagers in de weg. Hierdoor stokt ook de doorgroei van wegenwachten naar de functie van teammanager.
Wij hebben kennis genomen van de argumenten van ANWB. We hebben aangegeven dat wij niet zo goed zien waarom wij akkoord zouden moeten gaan met een forse verlaging van het inkomen van de teammanagers.

Hoe kijk jij er tegenaan?

Maar we willen natuurlijk vooral ook weten hoe de teammanagers hier zelf over denken. Daarom ontvang je deze nieuwsbrief met een in te vullen vragenlijstje. Ben je zelf geen teammanager, dan hoef je niet te reageren op de vragen.
Klik hier om naar de digitale vragenlijst te gaan.
Je mag de nieuwsbrief wél doorsturen aan je teammanager. Dan kan hij of zij, voor zover hij/zij geen lid is van CNV, tóch zijn mening aan ons doorgeven. De reactie van jou of je teammanager zien we graag uiterlijk 5 juni tegemoet.

Cao-pagina

Al onze nieuwsbrieven tref je aan op de cao-pagina, Je kunt er meepraten en vragen stellen. Ga naar de cao-pagina Cao ANWB | CNV

Aletta Bulsink
onderhandelaar CNV 
M 06 2047 1888
a.bulsink@cnv.nl