Petitie getekend en aangeboden bij Stater

Stand van de petitie: uiteindelijk hebben in totaal 184 werknemers van Stater de petitie ondertekend. Dank daarvoor uiteraard. Op 2 juli is er gesproken tussen Stater en vakbonden en hebben wij een toelichting gegeven over onze gesprekken met de leden en de klankbordgroep. Daarnaast is de petitie aangeboden bij Stater.

Vervolg

De directie heeft ons in dat gesprek laten weten dat de cijfers van het bedrijf nog steeds zorgelijk zijn voor 2024. Tegelijkertijd was er natuurlijk het goede nieuws dat er een tweede nieuwe klant is binnengehaald die op termijn voor een betere vulling van de portefeuille van Stater zal zorgen samen met het eerder gecontracteerde Aegon.

Voor 2024 was er echter nog steeds geen ruimte om tot een beter aanbod te komen aan jullie als werknemers. We hebben inmiddels ook overlegd met de klankbordgroep waarin men ons de boodschap mee gaf dat 2024 eigenlijk voorbij was, en dat een goede afspraak voor 2025 het belangrijkste was. We zijn inmiddels bezig dit intern ook te overleggen binnen CNV en FNV Finance om te kijken welke mogelijkheden er zijn om uit de impasse te komen voor jouw cao. De eerlijkheid gebied daarbij wel te zeggen dat het nog tot stand komen van een cao voor 2024 inmiddels een moeilijk verhaal begint te worden bij gebrek aan enige beweging vanuit werkgever, ook na jullie petitie.

Vervolg op 30 juli

Op 30 juli aanstaande gaan wij weer in overleg gaan met jouw werkgever. Uiteraard zullen wij aansluitend hierop weer de klankbordgroep en alle leden informeren. Heb je een reactie of wil je ons wat meegeven, dan hoor ik dat graag via dit mailadres: ab.smit@cnv.nl 

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl Samen staan we sterker! 
We houden je op de hoogte. Volg ons ook op de cao-pagina: Cao Stater | CNV

Abel Smit
Onderhandelaar CNV
M 06 1871 0579
ab.smit@cnv.nl